Vicepreședintele CJT, Roxana Iliescu, despre centrul de legume-fructe! De ce se construiește la Tomnatic și nu la Lovrin?

Roxana Iliescu, vicepreședinte al CJ Timiș, lămurește de ce centrul de legume-fructe va fi la Tomnatic și nu la Lovrin. Asta după ce la sfârșitul săptămânii trecute, primarul din Lovrin, Vasile Graur a spus că locația a fost aleastă pe considerente politice.

Vicepreședintele CJT, Roxana Iliescu a ținut însă să în contrazică pe primar și a explicat întreaga situație. Astfel, în data de 14 septembrie Consiliul Județean a transmis către 12 primării din cele patru bazine legumicule din județ, adrese prin care li se cerea să pună le dispoziție terenuri pe care să poată fi construit centrul respectiv și care să îndeplinească anumite condiții. Terenul de la Lovrin însă nu respecta toate condițiile, astfel că a fost descalificat.

Fac un apel la domnul Nicolae Robu în calitatea de președinte al PNL Timiș, să analizeze și să reanalizeze această situație și să ia decizia cea mai portivită și în beneficiul timișenilor. Repet, eu cred că toată lumea, inclusiv domnul primar de la Lovrin își vor reconsidera poziția pentru că acest proiect este important, nu e pentru Lovrin, nu e pentru Tomnatic, nu e pentru x sau y. Centrul pilot dorim să-l realizăm anul acesta, avem locația unde demarăm în secunda doi toate demersurile juridice pe care trebuie să le facem, avem banii, prin urmare ar fi păcat să pierdem acești bani din alte considerente  decât cele pentru care am promovat proiectul. Este un centru pilot care va deservi 16 comune. Eu cred că se va lua o decizie în interesul timișenilor și nu cred că acest proiect va fi blocat. Fiind un proiect de hotărâre care vizează patrimoniul avem nevoie de două treimi din voturi, prin urmare avem nevoie ca toată lumea să înțeleagă importanța acestui proiect și să își dorească ca acest proiect să fie realizat”, spune Roxana Iliescu, vicepreședinte al CJ Timiș.

Proiectul va ajunge pe masa aleșilor județeni în data de 31 octombrie. În cazul în care proiectul va fi aprobat, anul viitor în județul Timiș va funcționa primul centru de colectare legume-fructe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here