Victorie mare pentru Timisoara in Maramures

rugby

Nimic nu este imposibil, iar Timisoara Saracens a demonstrat acest lucru, invingand la Baia Mare si zdrobind mitul invincibilitatii morosenilor. Si in ultimele deplasari, banatenii au fost aproape de victorii, pe care le-au ratat insa pe final, dar de aceasta data, nimic nu a mai stat in fata timisorenilor.

Dupa sapte ani in care nu au cunoscut infrangerea pe propriul teren zimbrii de la Stiinta Baia Mare au cedat in derbyul etapei a doua din SuperLiga CEC Bank in fata celor de la Timisoara Saracens cu rezultatul de 24-19.

Inca din startul partidei intentia timisorenilor a fost clara, la prima actiune de atac Moala a marcat un eseu la colt, in ciuda pozitiei dificile Calafeteanu reusind transformarea, iar elevii lui Eugen Apjok s-au vazut nevoiti inca din primul minut sa porneasca cursa de urmarire a adversarilor.

A fost o misiune grea pentru baimarenii care au trecut arareori centrul terenului, chiar si in aceste conditii Samoa Luke a concretizat o lovitura de pedeapsa dupa ce anterior Tangimana a primit cartonasul galben lasandu-i pe vizitatori in inferioritate numerica.

Banatenii au continuat sa domine atat gramada cat si teritorial, ultima pasa insa i-a privat pe acestia de marcarea altor puncte, in replica Samoa Luke a continuat sa-si faca datoria si in minutul 34 Stiinta Baia Mare a trecut la conducere cu 9-7, neozeelandezul concretizand doua penalitati.

Inainte de intrarea la cabine pentru pauza, dupa un moment de fixare in apropierea terenului de tinta al gazdelor, Tangimana a finalizat cu eseu, Calafeteanu a transformat si in conformitatea cu cele intamplate in primele 40 de minute Timisoara Saracens conducea cu 14-9.

Partea secunda a inceput cu Samoa Luke nimerind din nou tinta dupa care Calafeteanu a ratat de doua ori fata in fata cu butul zimbrilor, la jumatatea mitanului secund mijlocasul la gramada al timisorenilor a marit ecartul cu maramuresenii jucand in 14 dupa eliminarea temporara a lui Leiatua.

Superioriatea numerica a fost exploatata si in minutul 64 cand dupa o gramada ordonata, Burcea a scos balonul si a pornit intr-o cursa de aproximativ 30 de metri pentru a finaliza chiar sub butul gazdelor, eseu transformat de Conache.

Finalul a apartinut baimarenilor nevoiti sa forteze pentru a obtine bonusul defensiv pe care l-au obtinut dupa o patrundere a lui Phillips si finalizarea lui Genia, timisorenii aflandu-se pe teren cu 12 jucatori, Morrison, Popirlan si Drenceanu aflandu-se pe banca pedepselor.

Timisoara Saracens s-a impus cu rezultatul de 24-19 dupa un joc pe care l-a dominat in cea mai mare parte a timpului, etapa urmatoare banatenii urmand sa primeasca vizita celor de la CSM Olimpia Bucuresti in timp ce Stiinta Baia Mare va evolua pe terenul lui Dinamo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here