VIDEO: Controale în căminele și internatele din Timiș

controale internate

https://www.youtube.com/watch?v=kh3BuObMuNE

Căminele și internatele din Timiș luate la verificat. Inspectoratul Școlar Județean demareză controale în vederea siguranței elevilor și stopării evenimentelor neplăcute dintre tineri.

Vă reamintim că acestea vin în urma incidentului petrecut acum două săptămâni în internatul Liceului cu Program Sportiv “Banatul”, când un adolescent în vârstă de 13 ani a fost molestat de doi colegi mai mari.

Inspectorii au controlat documentele în baza cărora acestea funcționează, dar și modul în care elevii sunt cazați. Astfel că au apărut și primele nereguli. În urma controalelor s-a constatat că unele cămine acceptă studenți, lucru interzis, dar și că modalitatea de repartiție în cameră nu este una deontologică.

Potrivit conducerii ISJ Timiș, unitățile la care s-au depistat probleme au la dispoziție un termen limită. În caz contrar se vor alege cu amenzi usturătoare. “S-a desfășurat în fiecare unitate de învățământ liceal, unde avem internate. Mai avem întâlniri cu colegii directori astfel încât să putem puncta anumite activități și lucruri la care să fim atenți cu toții, să evităm producerea unor evenimente neplăcute. Scopul nostru este să corectăm împreună cu ei ceea ce nu merge bine”, precizează inspectorul general al ISJ Timiș, Aura Danielescu.

(Sursa foto: www.sibiu100.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here