VIDEO:Vasile Blaga: „Nicolae Robu ar putea fi unicul președinte al PNL Timișoara”

Vasile Blaga

Nicolae Robu ar putea fi unicul președinte al PNL Timișoara. Afirmația a fost făcută sâmbătă de către copreședintele PNL,Vasile Blaga. Acesta s-a aflat într-o vizită de lucru în orașul de pe Bega.

Potrivit acestuia, totul va fi posibil dacă în 11 decembrie Consiliul Național al PNL va aproba propunerea care vizează numirea primarilor de municipii în această funcție. Decizia este luată la nivel național, transmite Vasile Blaga. Consiliul Național al PNL se va întruni săptămâna viitoare la București. Delegația din Timiș este formată din 24 de membri, dintre care 11 foști liberali și 13 foști democrați-liberali. “Vom avea Consiliul Național în 11, o să luăm o serie de măsuri care să urgenteze fuziunea. În Timiș avem un singur președinte la aproape toate localitățile, mai puțin în Timișoara. Vom propune un proiect la Consiliul Național. Unde sunt primari în funcții și îndeplinesc condițiile de integritate, să fie șefi unici la municipale. În 2017, la nivel de județ va fi șef unic în Timiș. La nivel de Timișoara, după ședință, dacă va fi aprobată această propunere a noastră în 11 decembrie, din 12 domnul Robu este președinte la organizația municipală, copreședinte la județ”, explică Vasile Blaga, copreședintele PNL.

Pe de altă parte, copreședintele PNL Vasile Blaga consideră că partidul este în grafic în ceea ce privește fuziunea. “Calendarul a fost respectat. În Timiș avem un singur președinte la aproape toate organizațiile, mai puțin în Timișoara. Partidul va fi complet fuzionat după congres. Noi am fost atenți să respectăm documentele care au stat la baza fuziunii: statutul, programul politic și acordul între PNL și PDL, cu acel calendar etapizat. În 2017 toate lucrurile vor fi clare”, adaugă Vasile Blaga.

Astfel, candidații trebuie să îndeplinească anumite condiții. Aceștia nu trebuie să fi fost colaboratori ai securității; să nu își fi schimbat apartenența politică (să fie candidat pentru al treilea partid altfel decât prin fuziune);  să nu aibă probleme penale sau datorii la buget, etc.

În prezent, PNL Timișoara are doi copreședinți: viceprimarul Dan Diaconu și deputatul Cornel Sămărtinean, din fostul PDL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here