centrul OncoGen

https://www.youtube.com/watch?v=uTfclxdTSko

Finalizarea Centrului de Cercetare OncoGen de la Spitalul Judeţean din Timişoara este pe ultima sută de metri. Potrivit conducerii, mai sunt doar câteva lucruri de pus la punct şi centrul va fi dat în folosinţă la sfârşitul lunii octombrie. “Am ajuns pe ultima sută de metri. Institutul ONCOGEN, in saptamana 20 – 25 octombrie este propus spre a definitiva finalizarea si a stabili inaugurarea lui. Mai sunt câteva mici lucruri de remediat, în mare parte licitaţiile au fost încheiate. Mai sunt sistemele de videoconferinta de finalizat si mici reparatii. Peste 90 % proiectul ONCOGEN este finalizat”, susține managerul SCUJT,  Marius Craina.

În plus, acesta spune că momentan nu se pot face angajări în cadrul ONCOGEN, întrucât schema de personal nu a fost încă aprobată de Ministerul Sănătăţii. “Deocamdată schema nu a fost aprobată de minister, dar în cursul săptămânii viitoare va fi definitivată schema de personal care va deservi centrul ONCOGEN ”, explică managerul Spitalului Județean Timiș.

Centrul Oncogen se află lângă Spitalul Judeţean Timișoara și va deservi tuturor pacienților bolnavi de cancer din vestul țării. El este dotat cu unitate GMP (cameră albă), singura de acest tip din ţară.  Aici vor lucra medici şi rezidenţi care vor utiliza metode de diagnosticare şi tratare a cancerului, cu potenţial de a completa sau chiar înlocui metodele clasice cum ar fi chimioterapia, radioterapia sau intervenţia chirurgicală.

Potrivit conducerii, obiectivul proiectului este crearea infrastructurii de cercetare-dezvoltare şi inovare în domeniul cancerului. Totodată să susţină şi să faciliteze translaţia spre noi metode de diagnostic şi de tratament orientat spre terapiile genice şi celulare, care să completeze sau chiar să înlocuiască metodele clasice de tratament anti-tumoral.

Imobilul are parter plus patru etaje, suprafaţă totală de 2.900 mp, iar dotarea cu echipamente, instrumente şi software va fi la standarde internaţionale. Parterul clădirii are mai multe săli de documentare, conferințe sau teleconferințe. La etajul intai se va realiza cercetare fundamentală, etajul al doilea va fi dedicat diagnosticului avansat în cancer pentru terapia personalizată, iar la etajul trei va funcționa o fabrică de medicamente de mici dimensiuni. Aici vor putea fi produse vaccinuri, medicamente și celule stem sau fragmente de celule stem. La ultimul etaj al clădirii, al patrulea, se vor realiza experimente.

Valoarea totală a proiectului este de peste 10 milioane de euro, bani de la Uniunea Europeană.

centrul ONCOGEN

Articolul precedentBătrână tâlhărită pe stradă
Articolul următorVIDEO:Băgată în spital de iubit.Tânără sechestrată și maltratată

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.