VIDEO: Fostul Ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, invitat la Zilele Politehnicii

ecaterina andronescu

https://www.youtube.com/watch?v=oSydVWAApmY

Eveniment important pentru cea mai prestigioasă universitate din vestul țării! Universitatea Politehnica Timişoara demarează seria evenimentelor dedicate celor 95 de ani de la înfiinţarea instituţiei.

Miercuri a avut loc Şedinţa Festivă, în Sala mare a Rectoratului UPT din Piaţa Victoriei.Printre invitați au fost personalităţi ale învăţământului, ale vieţii economice, sociale şi politice din Timişoara şi din întreaga ţară. Momentul a fost marcat printr-o ceremonie festivă, care a durat 95 de minute.

aniversare UPT- 95 ani-

Data de 11 noiembrie 1920 marchează momentul în care Regele Ferdinand I a semnat decretul regal prin care se puneau bazele primei instituții de învățământ superior din vestul țării. “La nivel local, Universitatea Politehnica a contribuit la conturarea identității Timișoarei, la dezvoltarea comunității și a sprijinit dezvoltarea economică printr-un efort continuu și susținut. În plus, poate fi un prilej de aducere aminte, de omagiere și de bucurie, că la această dată regele Ferdinand a semnat decretul de înființare a actualei Universități Politehnice”, transmite rectorul UPT, Viorel Șerban.

12235249_10204892380060568_866732390_o

Ziua a continuat cu inaugurarea expoziției „UPT. 95 de secvențe”. Astfel, cei care au vizitat Biblioteca Centrală a universității, au putut vedea viața universitară a Politehnicii surprinsaă în 95 de ipostaze.

12242680_10204892380340575_306475817_o

Sărbătorirea celor 95 de ani de existență ai Universității Politehnica Timișoara continuă cu o serie de evenimente. Astfel, ziua de joi este dedicată Anului Luminii. Vor avea loc mai multe acțiuni care să pună în evidență lumina, în toate formele ei, de la cele artistice la cele științifice. În plus, pe fațada Facultății de Arhitectură se vor face proiecții de imagini 3D. În plus, va avea loc Inaugurarea Expozițiilor dedicate Anului Luminii: Planșe ELI-NP; Corpuri de iluminat auto; Prototipuri de corpuri de iluminat realizate de studenții de la Arhitectură; Expoziție interactivă Light in a box.

Vineri este marcată de activități sportive. Vor avea loc cros, campionate de fotbal, handbal și baschet. Momentul de încheiere al săptămânii dedicate împlinirii a 95 de ani de la înființarea Universității Politehnica Timișoara va sta tot sub semnul cifrei aniversare. Pe stadionul Știinta va fi organizat un cros, în cadrul căruia se vor alerga 95 de ture de teren.

aniversare 95 ani UPT

aniversare 95 ani UPT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.