https://www.youtube.com/watch?v=9Fxz_7QyV2A&feature=youtu.be
Aproximativ 8.000 de timișoreni au primit notificări de la Direcția Fiscală a Primăriei că trebuie să achite o taxă de mediu pe care o plătesc firmele care poluează. Această sumă este de peste 1.000 de lei. În această situație se află si manageri, jurnaliști, scriitori sau apicultori.
Edilul Timișoarei, Nicolae Robu, spune că deciziile de impunere au fost emise întrucât la Registrul Comerțului firmele au obiecte de activitate care se supun taxei de mediu.“Foarte multă lume a fost nemulțumită că s-a trezit cu o impunere cu regim de taxă de afectare a mediului, știind că de fapt nu face așa ceva. Cei care nu fac uz de codul CAEN respectiv trebuie să vină la Direcția Fiscală pentru a parcurge o procedură, un fel de declarație pe proprie răspundere că nu face uz de acel cod CAEN. Din mulțimea de domenii pentru care are abilitare să desfășoare activități, desfășoară altele, atunci se elimină acea impunere”, explică primarul.
Direcția Fiscală a Primăriei Timișoara va emite zilele următoare un comunicat în care va explica pașii pe care trebuie să îi urmeze firmele pentru a fi scutite de taxa de poluare.“Am văzut că multă lume se sperie, mai ales de titlul executor. E bine să se înțeleagă ce e de fapt un titlu executor. Creanța care ajunge la scadență și nu a fost plătită în mod voluntar devine din titlu de creanță un titlu executor și acela însoțește somația ca document justificativ al acțiunii noastre. Nu trebuie să ne speriem. Formularea din actele respective este una standard, aprobată prin hotărâre de guvern și este obligatoriu de folosit așa cum apare în document”, spune șeful Direcției Fiscale din cadrul PMT, Adrian Bodo.