VIDEO: RATT va amenaja un spațiu pentru depozitarea și întreținerea bicicletelor municipalității

biciclete RATT

https://www.youtube.com/watch?v=D4AU7ePL9ls

Vești bune! Regia Autonomă de Transport Timișoara va amenaja un spațiu pentru bicicletele pe care municipalitatea le pune la dispoziția iubitorilor pe două roți.

Vă reamintim că cele trei sute de biciclete au fost cumpărate de Primăria Timișoara în cadrul unui proiect european de peste 7 milioane de lei. Sistemul este informatizat, iar bicicletele sunt folosite în baza unui card, emis în baza buletinului de identitate la chioșcurile RATT. Acestea nu pot fi folosite pentru plimbări de agrement, ci doar pentru transportul între stații. Potrivit autorităților, deocamdată nu se cunoaște când va fi gata investiția, dar locația este strada Gării, nr. 17.“Vom înființa un centru administrativ de spații de întreținere și depozitare pentru un atelier de biciclete al RATT. Noi avem deja un număr mare de biciclete la cele 25 de stații amenajate în oraș, sunt 300 de biciclete. Mai vin și alte biciclete și pe malurile Begăi”, spune primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

În plus, potrivit primarului Nicolae Robu, pe lângă funcția de depozitare și întreținere a acestora, li se vor oferi copiilor cursuri de mers pe bicicletă. “Vom crește numărul lor, inclusiv în Complexul Studențesc am în gând să cumpărăm un număr de biciclete pe care să le punem la dispoziția studenților. Evident că bicicletele necesită și întreținere. Sunt mulți utilizatori, unii au grijă mai multă, alții nu, dar oricum apare uzura naturală. RATT își înființează acest centru complex, unde se va face și întreținerea bicicletelor, dar și un instructaj al copiilor privind regulile de circulație, niște norme care să-i protejeze atunci când intră în trafic”, explică edilul.

Timp de cinci ani bicicletele pot fi folosite gratuit. Prin acest proiect, a fost creată o reţea de 25 staţii de închiriere a bicicletelor în regim self-service, au fost achiziţionate 300 de biciclete, au fost reparaţi 23 de kilometri de piste şi s-au făcut amenajări în zona intersecţiilor pentru utilizatorii acestui mijloc de transport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here