VIDEO: Unitatea de Primiri Urgențe a SCJUT a fost complet modernizată

renovare UPU

https://www.youtube.com/watch?v=v-pB0dFKZds&feature=youtu.be

Ambulatorul de specialitate al Spitalului Judeţean Timişoara a fost astăzi inaugurat. Aici au fost complet amenajate cabinetele și s-au schimbat instalaţiile interioare.

Spaţiul s-a recompartimentat pentru o mai bună funcţionare a fluxului urgenţelor. În plus, a fost achiziţionată aparatură medicală de ultimă generaţie – un RMN, computer tomograf, aparat de radiologie, ecografe, cardiotopografe, gastrocop, colonoscop, dar şi mobilier de specialitate. Tot în cadrul proiectului întregul ambulatoriu a fost zugrăvit, iar la intrare va fi un panou de afişaj electronic.

renovare UPU

Lucrările au început în urmă cu şase luni, iar întreaga reabilitare, 300.000 de lei, a fost posibilă cu bani de la bugetul Consiliului Judeţean Timiş.

Potrivit conducerii unității sanitare, la UPU nu s-au făcut renovări din anul 2007. “Propunerea de renovare a fost făcută de unul din directorii de la CJT, care în urmă cu câteva luni a necesitat o prezentare de urgență în unitatea noastraă. În urma constatărilor făcute nu a fost mulțumit de stadiul în care se afla UPU, astfel încât împreună cu cei din conducerea CJT am decis să cerem bani pentru renovarea, modernizarea completă a UPU.Sunt mândru de colectivul de la UPU. Am primit multe referate despre modul cum se comportă atât din punct de vedere uman, cât și medical colegii de la UPU”, spune managerul Spitalului Județean Timiș, Marius Craina.

Marius Craina si Mihai Grecu

Potrivit șefului Unității de Primiri Urgențe, peste 200 de pacienți solicită zilnic servicii medicale. “Pe tură avem patru medici specialiști primari, pe cea de zi și trei medici pe tura de noapte, iar colegii rezidenți sunt în număr variabil, în funcție de stagiul în care se află. Suntem cu peste 90 la sută din pacienți în cadrul timpilor recomandați. Timpul de așteptare până la primul consult medical, după aceea îi luăm analize, facem diverse perfuzii, consulturi. Media de staționare în departament este în jur de trei ore în peste 75 la sută din cazuri. Până să fie preluați media de așteptare este, în funcție de nivelul de triaj, sub jumătate de oră, cea mai mare parte sunt urgențe de cod verde”, spune medicul Mihai Grecu, șeful UPU.

UPU spitalul judeteanAnual aproximativ 70.000 de pacienți au nevoie de îngrijiri medicale la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Timișoara.

Mihai Grecu, seful UPU

UPU judetean

sectia UPU

sectia UPU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here