ANDREI DRAGILA-

https://www.youtube.com/watch?v=fzRCakKYEAY&feature=youtu.be

Spațiile verzi din Timișoara sunt în sfârșit îngrijite. Din vară, toate zonele verzi din oraș au început să arate mai bine estetic și asta pentru că municipalitatea a reușit să finalizeze licitațiile pentru contractele cu firmele care să se ocupe de întreținerea lor.

Dacă în ultima perioadă societatea Horticultura întâmpina, printre altele, greutăți financiare și nu putea să se ocupe întreținerea spațiilor verzi din oraș, acum situația pare că s-a redresat. O spune chiar șeful societății din cadrul Primăriei Timișoara, Andrei Drăgilă.“Față de vechile contracte care au fost pe timpul domnului Ciuhandu, în perioada aceasta sub conducerea primarului Robu, lucrurile s-au pus la punct. Plățile sunt făcute aproape lunar, eu zic că s-au clarificat niște lucruri. Societatea decontează lucrări în baza programului transmis de Primărie. De exemplu, media contractelor pe un an de zile este de 15 milioane lei, dacă împărțim la 12 luni vine o medie de 1,5 milioane lei pe lună. Zona centrală din Timișoara a arătat din punct de vedere dendrologic destul de bine”, susține Andrei Drăgilă.

Vă reamintim că la începutul lunii iunie au fost semnate contractele pentru primele două loturi de spații verzi și anume zona centrală, și zona I. Câteva săptămâni mai târziu s-au încheiat și ultimele două licitații, municipalitatea atribuind lucrările de întreținere a spațiilor verzi pe ultimele zone care au rămas neacoperite. Astfel, de zona II de spații verzi delimitată pe sectorul Calea Şagului – Bulevardul 16 Decembrie 1989 – strada Alexandru Odobescu – strada Virgil Madgearu – Bulevardul Mihai Viteazu – Bulevardul Victor Babeş – Bulevardul Eroii de la Tisa – strada Cluj – strada Cornelia Sălceanu (Fagului) – strada Daliei – strada Ofcea – strada Pestalozzi – strada Ştefan cel Mare – strada Torac – Calea Moşniţei se ocupă firma SC Green City Andlif SRL.

Una dintre marile câștigătoare a contractelor de întreținere a spațiilor verzi din oraș este Rogera SRL, firmă care a avut contract și anul trecut cu Primăria Timișoara. Pe sectorul strada Torac – Calea Moşniţei – strada Ştefan cel Mare – strada Dacilor – strada Mihail Kogălniceanu – strada Demetriade – Calea Aradului – Calea Torontalului se va lucra dintr-un buget-plafon de 21,8 milioane de lei. “Anul trecut am avut niște probleme, întrucât nu se terminase vechiul contract și până nu s-a clarificat situația pentru o nouă licitație, am fost într-o situație de-a dreptul neplacută. Societatea a participat la licitația care a fost adjudecată doar pe zona central, cu data de 05.06.2015. Avem contractul pe patru ani de zile”, spune șeful societății Horticultura, Andrei Drăgilă.

Contractele, care au fost atribuite pe patru ani, au o valoare toatală de peste 130 de milioane de lei.

Articolul precedentBiciclete confiscate în Piaţa Mehala
Articolul următorToamna in toata regula! Vreme rece și ploi pe arii extinse din 8 octombrie, în întreaga țară

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.