Vizita la CCIA Timiș a Ambasadorului Bosniei și Herțegovinei în România

În cursul zilei de ieri, 28 noiembrie 2019, conducerea CCIA Timiș a primit vizita de lucru a E.S. Domnul Slaviša ĆERANIĆ, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Bosniei şi Herţegovinei în România.

Scopul principal al vizitei a fost analizarea perspectivelor de dezvoltare a relațiilor economice dintre cele două state și comunități de afaceri.

Întâlnirea a permis efectuarea unui schimb de opinii pe teme de interes precum identificarea de nișe și sectoare complementare pentru cooperare la nivel regional cât și organizarea de activităţi comune în vederea prezentării oportunităților de afaceri și investiții pe care le oferă cele două țări.

Înaltul diplomat a apreciat economia timișeană și a exprimat dorința de a se stabili contacte de afaceri mai intense pe linia industriilor de vârf – IT, automotive, energie, a agriculturii dar și a turismului.

Totodată, un alt punct de interes comun este colaborarea în proiecte europene, cu prioritate în Strategia UE pentru Regiunea Dunării sau INTERREG.

Discuțiile au vizat și venirea la Timișoara, în cursul anului viitor, a unei importante delegații din BiH, formată din reprezentanți ai administrației publice, mediului universitar și comunității de afaceri. În cadrul acesteia, CCIA Timiș va prelua partea economică prin organizarea unui Forum de Afaceri, cu întâlniri B2B pe domenii de interes și vizite la firme de succes din Județul Timiș.

În ceea ce privește colaborarea în domeniul turismului, CCIAT a fost invitată împreună cu tur operatori timișeni să viziteze Stațiunea de ski și Centrul Olimpic Jahorina în vederea promovării acesteia în rândul turiștilor români și, totodată, agenții de turism din BiH vor vizita sau participa ca expozanți la Târgul de Turism organizat la CRAFT, în perioada 27 februarie -1 martie 2020.

Pentru a conferi un cadru instituțional adecvat în organizarea de evenimente economice comune, CCIA Timiș va reactiva Acordul de Colaborare cu Camera de Comerț a Regiunii Banja Luka, semnat la Timișoara, în iulie 2008.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here