Ambasadorul Republicii Kazahstan, în vizită la CCIAT

Ambasador KAZAHSTAN

Ambasadorul Republicii Kazahstan în România va sosi în aceste zile la Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș. Excelența Sa, Daulet Batrașev, se va afla vineri după-amiază într-o vizită oficială în județul Timiș și dorește să se adreseze firmelor interesate în a dezvolta relații de afaceri cu omologi din Republica Kazahstan cât și pentru a explica conceptul de “Drum al mătăsii”.

„Drumul Mătăsii” este un proiect care are  rolul de a facilita relațiile comerciale dintre Europa și Asia, prin îmbunătățirea legăturilor politice și economice, dezvoltarea infrastructurii de transport și reducerea barierelor din calea comerțului și a investițiilor. România ar urma să fie una dintre ţările prin care va trece „Drumul Mătăsii”, conform celor mai recente planuri ale iniţiatorului acestui proiect, Guvernul chinez.

La începutul acestui an, Ambasadorul Republicii Kazahstan în România a declarat că prioritățile pentru 2016 sunt dezvoltarea relațiilor economice bilaterale  şi cooperarea dintre camerele de comerț  din cele două țări, în sectoare specifice, cum ar fi transporturile  şi telecomunicațiile, sectorul energetic și industriile adiacente.

Republica Kazahstan este cel mai important partener al României din Asia Centrală, schimburile comerciale dintre cele două state fiind, la nivelul lunii septembrie 2015, în valoare de 885,85 milioane euro. Exporturile României s‐au ridicat la valoarea de 35,89 milioane euro iar importurile la 849,96 milioane euro.

În contextul în care Republica Kazahstan ar putea să devină centru regional de tranzit pentru “noul drum al mătăsii” și având în vedere proiectele de diversificare economică ale Republicii Kazahstan, mai multe firme locale și-au exprimat dorința de a participa la eveniment și, în acest sens, au transmis prezentări ale firmei și interesul de colaborare cu Republica Kazahstan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here