Voluntariat pentru elevii unui liceu de prestigiu din Timișoara

Voluntariat pentru elevii unui liceu de prestigiu din Timișoara. Timp de o săptămână, aceștia își vor testa abilitățile în instituții publice.

Mai exact, tinerii își vor testa „gradul de angajabilitate” pe platforma on-line www.spunespo.ro  aplicând instrumentele din modulul de client SPO:  Premium CV, Super TU, Video interviu,  Post vacant, video CV, încercând să înțeleagă, înainte de a face o alegere importantã pentru viitorul lor – profesia de urmat, dacă sunt sau nu potriviți pentru aceasta și care sunt opțiunile în carieră. Ca un Job Shadow elevii, pregătiți în prealabil de specialiștii Muzeului de Artă, vor lucra efectiv ca și ghizi de artă în muzeu. Vizitatorii vor fi colegii lor din celelalte școli și licee partenere sau pur și simplu vizitatori ocazionali.

Elevii vor participa în noile laboratoare de orientare profesională dezvoltate de AJOFM Timiș prin proiectul Proiectul SPUNE SPO 82/2020 – Servicii Publice Unitare, Necesare și Eficiente, la activități de dezvoltare profesionlă care vizează abilitățile de comunicare, lucrul în echipă, lidership, prin metode de tip “self service”. Colegiul Național „C.D. Loga”, inițiator al proiectului „O săptămână de voluntariat” în parteneriat cu AJOFM Timiș, își propune facilitarea procesului de orientare școlară și profesională a elevilor de liceu prin traininguri de dezvoltare personală și testarea aptitudinilor specifice.

Ca perspectivă pentru elevi, se dorește orientarea absolvenților spre domenii mai puțin cunoscute, dar cu cerere pe piața forței de muncă, păstrând totuși standardele și nivelul de așteptare al absolvenților acestui liceu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.