Vrei să afli mai multe despre tine? Iată 3 sfaturi esențiale pentru a-ți descoperi sexualitatea!

Sexualitatea este unul dintre ingredientele principale ale vieții, atât în ceea ce privește identitatea, cât și prin prisma dorințelor și nevoilor pe care le ai. Pentru a fi în echilibru cu toate resorturile tale interioare, este important să acorzi o atenție specială acestui segment care influențează major relația ta cu tine însuți și cu cei din jurul tău.

În acest articol, vei afla 3 sfaturi esențiale pentru a-ți descoperi sexualitatea!

 

  • Află ce îți place!

 

Preferințele pot să difere de la o persoană la alta – de aceea, este bine să afli care sunt lucrurile care îți fac plăcere. Există nenumărate zone în care poți căuta, fie că este vorba despre fanteziile pe care le ai, fie despre mici detalii care, pentru tine, pot face diferența. Dacă nu știi de unde să pornești, te poți interesa în literatură, cinematografie, sau orice alt domeniu care crezi că te-ar face să realizezi dorințele pe care le ai. De asemenea, o altă modalitate prin care poți obține rezultate utile este aceea de a te evalua prin comparație cu alți oameni cunoscuți ție. Acest proces este ideal și folositor pentru a te putea descoperi în adevăratul sens al cuvântului. Bineînțeles, uneori, cei din preajma ta pot avea valori asemănătoare cu ale tale – așadar, încearcă să-ți extinzi căutările și în mediul online, fiindcă astfel poți avea contact și cu alte domenii sau preocupări. Pentru a studia care sunt tendințele momentului și preferințele altor oameni, poți intra pe site pentru a cerceta subiectele adiacente.

 

  • Dă dovadă de relaxare și comunicare!

 

Unul dintre cei mai importanți factori este relaxarea. Acest lucru se aplică și în sfera sexualității, fiindcă o adevărată cunoaștere de sine este posibilă doar dacă renunți la scuturi și bariere. Poți avea tendința să te conformezi unor norme sociale și să-ți creezi mecanisme și blocaje care să te îndepărteze de ceea ce vrei cu adevărat. Pentru a combate acest fenomen, încearcă să renunți la inhibiții – în mod responsabil, bineînțeles – și să abordezi totul cu sinceritate față de propria persoană. Vei vedea că, odată ce reușești acest lucru, anumite noțiuni și dorințe devin mai clare și capătă contur. De altfel, comunicarea în relație este extrem de semnificativă – vorbește cu partenerul tău despre nevoile și dorințele pe care le ai și găsiți modalități de a fi amândoi mulțumiți.

 

  • Nu te teme de judecata celorlalți!

 

De multe ori, sexualitatea poate fi inhibată din cauza existenței unui simț al penibilului. Acesta se poate manifesta și față de propria persoană, însă, cel mai des, el iese la suprafață în interacțiunea cu ceilalți. Așadar, poți experimenta sentimente de reținere sau jenă în legătură cu dorințele pe care le ai, fiindcă te poți teme, la nivel subconștient, de părerea pe care o poate avea celălalt despre tine. Încearcă să conștientizezi acest lucru și să îl depășești – dacă tu ești în confort cu tine însuți, este de ajuns! Nu căuta să-i mulțumești pe cei din jur, ci acționează conform intuiției tale.

Așadar, sexualitatea este un segment amplu al ființei umane, iar aceste sfaturi sunt doar un punct de pornire pe drumul către autocunoaștere. Nu te opri aici, ci mergi mai departe în această călătorie către sine, fiindcă este foarte importantă pentru a evolua și a te descoperi cu adevărat!

 

Sursă foto: pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here