curs arhivar

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș derulează cursuri de arhivar. Programul de formare este destinat persoanelor care fie ocupă funcția de arhivar sau îndeplinesc atribuții pe linie de arhivă la nivelul unei organizații și doresc să-și perfecționeze pregătirea profesională, fie persoanelor care doresc să-și dezvolte competențe în acest sens sub îndrumarea formatorilor în domeniu.

Beneficiari sunt  persoanele cu studii medii. Cursul se va desfășura până în 26 iunie, la Centrul Regional de Afaceri Timișoara. Programul este luni-vineri, între orele 16.30-20.30 (2 săptămâni teorie și 2 săptămâni  practică). Cursul de arhivar este obligatoriu pe piața muncii, conf, art. 31 din Legea Arhivelor Nationale nr. 16 din 1996, fiecare organizație publică sau privată are obligația conform legislației în vigoare să își organizeze un compartiment de arhiva, administrat de personal calificat.

Competențe dobandite la finalizarea cursului: redactarea nomenclatorului arhivistic; gestionarea fondului documentar și prelucrarea documentelor; aplicarea normelor de protecție a mediului; competențe informatice.

Actele necesare înscrierii sunt: copie CI, copie certificat de naștere, copie certificat de căsătorie după caz, copie diplomă studii medii,  original adeverință medicală de la medicul de familie sau medicul instituției.

Cursul este acreditat de Ministerul Muncii, Familiei și Egalității de Șanse și Ministerul Educației, Cercetării, Inovării, Tineretului și Sportului și este autorizat de Autoritatea Națională pentru Calificări (fostul CNFPA).  Diplomele se eliberează în  maxim 30 de zile de la absolvirea cursului.

Articolul precedentZiua Europei sărbătorită de elevii din Giroc și Chișoda
Articolul următorINCREDIBILA poveste a uneia dintre cele mai frumoase manastiri ale Banatului istoric, Sf. Ana de la Orsova

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.