Administrarea unui spațiu de distribuție a produselor nu este o responsabilitate ușoară, ci presupune ca persoana care se ocupă de această activitate să fie foarte organizată și să cunoască în detaliu caracteristicile articolelor vândute, specificul acestora și clienții țintă care pot fi atrași să le cumpere.

Pentru a crește vânzările, orice astfel de spațiu trebuie să aibă un aspect atrăgător, ordonat și îngrijit, care să faciliteze experiența cumpărătorilor atunci când se deplasează printre rafturi, în căutarea produselor de care au nevoie. În plus, în calitate de administrator, trebuie să fii la curent cu noutățile legislative, pentru a te asigura că respecți toate normele și nu riști să fii amendat.

Iată ce ai de făcut pentru ca linia ta de distribuție să funcționeze cât mai eficient!

Asigură-te că fiecare client are o experiență plăcută

Una dintre sarcinile tale principale trebuie să fie aceea de a-i convinge pe clienți să te aleagă pe tine și cu alte ocazii, precum și să te recomande prietenilor și familiei. Pentru a face acest lucru, trebuie să acorzi atenție nevoilor celor care îți vizitează afacerea și să îi instruiești pe angajați în așa fel încât să le ofere cumpărătorilor o experiență plăcută, ajutându-i să găsească produsele necesare, și să le facă recomandări personalizate.

Dacă ai o pagină de promovare pe rețelele de socializare, unde clienții pot lăsa recenzii și note, ține cont de acestea, deoarece numai astfel vei reuși să îmbunătățești lucrurile care nu merg bine în gestionarea magazinului, legate fie de calitatea produselor, fie de atitudinea angajaților și disponibilitatea acestora de a acorda indicații și sfaturi.

Investește în pregătirea angajaților

Cei care se ocupă de vânzare și de aranjarea rafturilor au un rol esențial în atragerea clientelei, de aceea trebuie să te asiguri că aceștia au cunoștințe solide despre produsele pe care le promovează și le recomandă, lucru pe care îl poți obține prin instruiri periodice, mai ales când apar noutăți în catalog.

Aranjează produsele pe raft în mod strategic

Clienții sunt dezamăgiți și își pierd interesul atunci când intră într-un spațiu comercial dezordonat și care nu respectă regulile de curățenie. Așadar, produsele trebuie așezate cât mai vizibil pe rafturi, dispuse pe categorii, astfel încât să fie ușor de găsit, și șterse de praf periodic. Dacă trebuie să aranjezi cutii voluminoase la înălțimi mari, alege un stivuitor electric de la Handlekraft.ro, pentru o manevrare rapidă și în siguranță.

De asemenea, este recomandat să analizezi foarte bine piața înainte de a-ți deschide afacerea, pentru a alege o nișă mai puțin exploatată de concurență. Dacă ai posibilitatea, încearcă să devii unic distribuitor pentru un anumit brand sau linie de produse, pentru a te diferenția. Pune în valoare aceste produse pe rafturi și asigură-te de faptul că toți potențialii clienți vor afla că doar prin intermediul tău le pot achiziționa. 

 Oferă discount-uri pentru produsele care se vând greu

În oferta oricărui magazin există anumite produse care se vând mai greu, fie din cauză că se adresează unui public restrâns sau au un preț ridicat, fie din cauză că cererea este mult mai scăzută în anumite perioade ale anului. Pentru a nu rămâne cu astfel de produse pe stoc, în special dacă au și termen de expirare apropiat, este indicat să le reduci prețul de vânzare, astfel încât chiar dacă vei obține mai puțini bani, tot va fi mai bine decât să ieși în pierdere.

 În concluzie, deși nu este ușor să administrezi un spațiu de distribuție, dacă vei urma aceste sfaturi și vei încerca să te organizezi cât mai bine, în scurt timp vei obține și rezultatele dorite.

 

Sursă foto: Pexels.com.

 

Articolul precedentOportunități de afaceri România-Spania, în webinar la CCIA Timiș
Articolul următorAlege ceaiul destinat detoxifierii in lupta ta cu kilogramele in plus. Afla ce poti achizitiona

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.