Vrei să fii bucătar? Înscrie-te la cursurile lansate de CCIAT

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională  lansează un nou curs avizat de Autoritatea Națională pentru Calificări. Este vorba despre cursul de BUCĂTAR.

Cursul se adresează tuturor persoanelor interesate de domeniul culinar, atât celor care doresc să profeseze ca bucătari calificați, cât si celor care doresc să își îmbunătățească abilitățile în materie de gastronomie.Programul dezvoltă abilități fundamentale pentru meseria de BUCĂTAR, stimulează imaginația și creativitatea și pune la dispoziție toate instrumentele necesare pentru a fi un bun specialist.

La finalul cursului, participanții vor dobândi competențe specifice de: comunicare și muncă în echipă; aprovizionarea cu materii prime și auxiliare; asigurarea condițiilor igienico-sanitare; organizarea cadrului general de închidere și deschidere a activității; întocmirea documentelor specifice.

Tematica cursului vizează: pregătirea și depozitarea diverselor feluri de mâncare (antreuri calde și reci, gustări calde și reci, mâncăruri din carne, mâncăruri din legume / orez / pește, fructe de mare, sosuri, salate, paste făinoase, dulciuri.

Cursul se organizează în perioada 7 noiembrie 2016 – 31 martie 2017 (240 ore teorie, 480 ore practică). Partea teoretică se desfășoară la Centrul Regional de Afaceri, iar partea practică la un restaurant din Timișoara.

Cursul se finalizează cu examen, în prezența unei comisii ANC. Certificatele obținute la absolvire au recunoaștere națională și internațională și sunt emise de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației. Certificatele se eliberează în maxim 30 de zile de la absolvirea cursului.

Taxa: 1200 lei, achitabilă în două rate. Taxa include partea teoretică, partea practică, materia primă pentru desfășurarea practicii și taxa de examinare. Firmele membre CCIAT beneficiază de reducere de 10%, conform Ghidului Serviciilor.

Cursul se va organiza la formarea unei grupe minime de cursanți.

(Foto: ProTv)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here