Au început înscrierile pentru un nou curs de manager de proiect oferit de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională. Cei care doresc să se perfecționeze în domeniul managementului proiectelor sunt invitați în perioada 23 mai – 3 iunie 2016, la Centrul Regional de Afaceri la o nouă serie a cursului “Manager de proiect (COR 242101)”.

Cursul se adresează persoanelor cu studii superioare care doresc să acumuleze cunoștințe și abilități în domeniul managementului de proiect și să devină specialiști în coordonarea, realizarea și implementarea proiectelor cu finanțare europeană. Trainingul se axează în special pe conceperea şi implementarea proiectelor finanțate din domeniul public și din domeniul privat și tratează modalitățile de redactare a unui proiect cât şi tehnicile managerilor de a asigura un bun control asupra proiectelor.

Potrivit reprezentanților CCIAT, structura cursului acoperă întreaga tematică necesară pentru ocuparea unui post de Manager de proiect, indiferent de tipul proiectului sau de locul de muncă al persoanei nominalizate să îndeplinească această funcție: management organizațional vs. management de proiect (concept, obiective, planificare strategică, instrumente de cercetare); managementul proiectului (cicluri, principii cheie, factori de succes, rolurile managerului de proiect); definirea proiectului (obiective, strategii, fezabilitate financiară, managementul riscurilor); planificarea proiectului (repartizare sarcini, programare activități și resurse, instrumente de planificare, planul de proiect); implementarea proiectului (managementul echipei de proiect, management financiar și gestiunea resurselor, monitorizare și control, audit și evaluare, achiziții publice); surse și instrumente de finanțare ale UE  – cadrul legislativ și instituțional al Instrumentelor Structurale în Uniunea Europeana și România.

Certificatul de absolvire pentru ocupația „Manager de proiect” reprezintă o condiție esențială pentru oricine dorește să deruleze proiecte cu finanțare europeană. Cursul este avizat de Autoritatea Națională pentru Calificări, iar certificatele obținute la absolvire au recunoaștere națională și internațională și sunt emise de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației.

Cursul se finalizează cu un examen în prezența unei comisii ANC. Se asigură asistență în pregătirea proiectului final. Certificatele se eliberează în maxim 30 de zile de la absolvirea cursului.

Taxa de participare este 1.000 lei, iar membri CCIAT beneficiază de o reducere de 10%.

Informații suplimentare și înscrieri la Centrul Regional de Afaceri, cam.104 sau la tel. 0372.185.273, 0742.924.344, e-mail: mmuresan@cciat.ro.

Articolul precedentPiața imobiliară după Prima Casă. Efecte după șapte ani
Articolul următorSimulare examen admitere 2016 la UMF Timișoara