Vreme schimbătoare. Ploi, furtuni, caniculă, urmează o perioadă cu instabilitate atmosferică

fulgere

Temperaturile se vor menține ridicate luni și marți, însă de la mijlocul săptămânii, instabilitatea atmosferică va cuprinde treptat toată ţara.

„Vremea se va răcori treptat în întreaga țară, în vestul, centrul și nordul țării, iar marți și în partea sudică și sud-estică a teritoriulu, deși marți vor mai fi temperaturi de 32-33 de grade. Disconfortul termic se va menține ridicat, şi abia miercuri vom vorbi de temperaturi în general sub 30 de grade și totul se va întâmpla pe fondul generalizării instabilității atmosferice treptat, întreaga țară va fi afectată de furtuni, mai întâi sud-vestul, vestul, centrul și nordul țării, urmând ca marți această instabilitate să își facă simțită prezența și în partea sudică și sud-estică a teritoriului.

Sunt așteptate din nou cantități însemnate de apă, mai ales în intervale scurte de timp, 50-60 de l pe metru pătrat. Sunt prognozate chiar și vijelii, căderi de grindină, toate această fenomene urmând să înceteze undeva în ziua de miercuri, iar de joi încolo vreme mai bună, vreme stabilă, cu ploi răzlețe pe la deal și pe la munte și un regim termic agreabil la scara întregii țări, vor fi temperaturi maxime cam între 23 și 31 de grade cel mult”, a declarat pentru Rador, Mihai Huştiu, de la Adminstraţia Naţională de Meteorologie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here