Vremea se încălzeşte din această săptămână. În Banat se ajunge la 28 de grade

Vremea se va încălzi în această săptămână în toată ţara iar temperaturile maxime vor ajunge la 22, 23 de grade în weekend în Banat, Moldova şi Oltenia, potrivit Estimării evoluţiei valorilor termice şi precipitaţiilor în intervalul 4 – 17 aprilie, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie.

În săptămâna următoare, vremea va fi caracterizată de oscilaţii de temperatură, dar în cele mai calde zile temperaturile pot ajunge la 28 de grade în Muntenia.

În Banat, la începutul intervalului vremea va fi deosebit de rece, apoi tendinţa va fi de încălzire de la o zi la alta, exceptând ziua de 7 aprilie, când valorile termice diurne vor marca o scădere.

Astfel, în perioada 4 – 9 aprilie, media maximelor se va situa în jurul a 8 grade în prima zi, spre valori de 21…22 de grade în ultimele două zile. După data de 9 aprilie, temperatura aerului va varia, astfel încât se estimează a se înregistra maxime cuprinse între 14 şi 26 de grade, cu cele mai ridicate valori în data de 13 aprilie.

Minimele vor creşte de la -2 grade la începutul intervalului spre valori în jurul a 8 grade în 9 şi 10 aprilie, apoi vor scădea spre 6 grade, în data de 11 aprilie. Ulterior, minimele vor creşte spre medii ce se vor situa în jurul a 10 grade în 15 aprilie, apoi vor scădea din nou până la sfârşitul intervalului spre valori de 7…8 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în zilele de 6, 7 şi 9 aprilie şi din nou în intervalul 14 – 17 aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here