​Sute de tineri au venit, de la primele ore ale zilei de marți, 25 aprilie 2023, la Cantina Universității Politehnica Timișoara, pentru a lua parte la cea de a XXII-a ediție a evenimentului Zilele Carierei, cel mai mare târg universitar de locuri de muncă din vestul țării, organizat de Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC) al UPT.

Timp de două zile, studenții și absolvenții au șansa de a lua contact cu reprezentanții celor peste 60 de firme și instituții prezente la eveniment, de a lua pulsul pieței muncii și chiar de a aplica direct pentru ofertele de carieră: joburi, internship-uri sau practică.

În deschiderea evenimentului, conf.univ.dr.ing. Alina Dumitrel, prorector al Universității Politehnica Timișoara, a vorbit despre anul 2023, declarat de Uniunea Europeană ca Anul competențelor, despre nevoia tot mai mare de ingineri bine pregătiți, despre rata mare (peste 90%) de angajabilitate a absolvenților UPT, despre buna relație de colaborare a Politehnicii cu companiile din regiune, Zilele Carierei fiind un bun exemplu în acest sens.

Președintele Senatului Universității Politehnica Timișoara, prof.univ.dr.ing. Radu Vasiu, s-a referit, în discursul său, la dimensiunea internațională a UPT, membră a E³UDRES², o alianță a universităților antreprenoriale din Europa, care sprijină dezvoltarea orașelor și regiunilor inteligente și sustenabile. ​De la distanță, prin apel video, a intervenit și rectorul Universității Politehnica Timișoara, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, prezent la reuniunea Alianței Universităților Tehnice din România, care a anunțat, cu această ocazie, crearea unui forum al partenerilor strategici ai universităților membre ARUT, pe modelul Comitetului Director al UPT.
​Despre parteneriatul cu Universitatea Politehnica Timișoara au vorbit și reprezentanți ai companiilor partenere, Florin Ciocan din partea Nokia și Miodrag Hojda din partea Continental, care au subliniat necesitatea ca tinerii să rămână în țară, să studieze și să-și găsească un loc de muncă în Timișoara, unde au toate condițiile, atât pentru studiu, cât și pentru dezvoltarea unei cariere de succes.

Nu în ultimul rând, tot în cadrul deschiderii oficiale a Zilelor Carierei a avut loc și lansarea, de către Mihai Branea, director general Honeywell România, a celei de-a VII-a ediții a Tech Challenge, competiție națională care acum se desfășoară pentru prima oară la Timișoara, unul dintre motive fiind și acela că ultima ediție a competiției a fost câștigată de o echipă a Universității Politehnica Timișoara. Evenimentul a fost salutat și de președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, și de primarul Timișoarei, Dominic Fritz, care au subliniat transformarea orașului și a zonei într-un adevărat pol tehnologic.

​Închiderea ediției din primăvara a Zilelor Carierei din acest an, care va avea loc miercuri, 26 aprilie 2023, se va marca printr-o tombolă la care, cu ajutorul partenerilor -Untold, PLAI, Flight Festival, Codru, Saga și Festivalul Celtic- se pun la bătaie bilete de acces la festivaluri pentru toți participanții la târg.

Articolul precedentCalendarul de cursuri de formare profesională al lunii mai 2023
Articolul următorAl doilea spectacol al Anotimpurilor FEST-FDR: Furtuna, de William Shakespeare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.