Zeci de kilograme de pește confiscate de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

Șaizeci și opt de kilograme de pește au fost confiscate de poliţiştii de frontieră mehedinţeni. Ieri, in jurul orei 16.15, în cadrul unei acţiuni de combatere a braconajului piscicol, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gârla Mare  au depistat pe raza localităţii Izvoare, judeţul Mehedinţi un cetăţean român care comercializa peşte  din mai multe ambalaje din plastic.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că un bărbat în vârstă de 58 de ani, domiciliat pe raza judeţului Dolj nu deţinea documente de provenienţă a mărfii pentru  cantitatea de 50 de kilograme de peşte proaspăt din specia crap, pe care îl oferea spre vânzare în  condiţii improprii.

O oră mai târziu,  poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Orşova au oprit în trafic pe conducătorul unui autoturism cunoscut că are ca preocupare comercializarea în mod ilegal a peştelui. Astfel, poliţiştii de frontieră orşoveni au descoperit în portbagaj  cantitatea de 18 kg  de peşte din specia şalău, somn şi platică  pentru care acesta nu deţinea documente de provenienţă.

Peştele a fost confiscat şi predat unor societăţi comerciale autorizate conform prevederilor legale. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  comercializare ilegală a peştelui ori deţinerea sau transportul în vederea comercializării fără documente legale a peștelui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here