Zeci de sancţiuni aplicate într-o singură zi, pentru şoferii care au parcat pe pistele de biciclişti

Polițiștii locali continuă să acționează pentru luarea măsurilor legale în cazul conducătorilor auto care opresc sau staționează pe pistele amenajate pentru bicicliști, cu atât mai mult cu cât, odată cu încălzirea vremii de afară, tot mai mulți timișoreni folosesc bicicletele ca mijloc de deplasare.

Astfel, numai în cursul zilei de ieri au fost aplicate un număr total de 31 sancțiuni pe această linie. De asemenea, un autovehicul staționat pe pista de biciclete de pe strada Gheorghe Lazăr a fost ridicat împreună cu lucrătorii SDM.

Cele mai multe constatări au avut loc pe pistele pentru biciclete de pe străzile Paris, Gh. Lazăr, Eroii de la Tisa, Sf. Ioan, Republicii.

Poliția Locală atrage din nou atenția că sancțiunile prevăzute pentru astfel de fapte sunt între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă, respectiv oprire sau staționare.

De asemenea, reamintim că bicicliștii sau ceilalți cetățeni pot sesiza la Poliția Locală dacă observă autoturisme parcate pe pistele special amenajate pentru circulația bicicletelor, fiind dedicat numărul de telefon 0356.913 special pentru astfel de aspecte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here