Zi de sărbătoare în Parohia „Sfânta Treime” Steierdorf-Anina

anina-slujba

anina-slujba

 

În Duminica Înfricoșătoarei Judecăți credincioșii Parohiei „Sfânta Treime” Steierdorf-Anina din Protopopiatul Reșița, s-au bucurat de vizita Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului

În Duminica Înfricoșătoarei Judecăți credincioșii Parohiei „Sfânta Treime” Steierdorf-Anina din Protopopiatul Reșița, s-au bucurat de vizita Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. Cu acest prilej, ierarhul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohială. În cadrul Sfintei Liturghii foarte mulți credincioși s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului, ascultând la final cuvântul de învățătură al Preasfințitului Episcop Lucian, care a tâlcuit pericopa evanghelică de la Matei capitolul 25, în care se prezintă Înfricoșătoarea Judecată. Pe lângă numărul mare de credincioși, în special copii și tineri, au fost prezente și autorități locale. Slujirea a fost înfrumusețată de răspunsurile liturgice date de către Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

Parohia din cartierul Steierdorf se bucură și de o frumoasă activitate cu tinerii și copiii, având sub oblăduire Centrul de tineret „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”, coordonat de d-na preoteasă prof. Alexandra Mailat, ajutată de părintele Horia Mailat si d-l profesor de Religie Marius Simion, care pe viitor își va desfășura activitatea în cadrul școlii din cartierul Sigismunt, locație pe care Preasfințitul Lucian a vizitat-o cu această ocazie.

anina-lucian

În această parohie avem o lucrare pastoral-misionară deosebită, dar și o lucrare social-filantropică. Părintele Gheorghe Șuveți, fostul paroh, a început câteva proiecte sociale pe care părintele Horia Mailat, actualul paroh, le va continua. Așadar, astăzi a fost și o Liturghie în care s-a predat și s-a preluat o „ștafetă” duhovnicească, dar și misionară și noi credem că această vizită pastorală va întări credința și va spori lucrarea social-filantropică în rândul credincioșilor din această parohie. De asemenea, vedem aici o Biserică vie, lucrătoare și ne bucurăm de lucrarea celor care au păstorit această parohie, dar și de cei care continuă pastorația și misiunea în această zonă defavorizată, dar aproape de Dumnezeu”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Biserica „Sfânta Treime” din Anina este un locaș de cult nou, fiind ridicată între anii 2005-2009 pentru credincioșii ortodocși, într-un cartier în care majoritatea locuitorilor sunt de confesiune romano-catolică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.