Universitatea de Vest din Timișoara își structurează în mod avansat rolul de instituție formatoare și facilitatoare a carierei tinerilor prin oferirea unui cadru propice dialogului activ cu principalele companii și instituții angajatoare din comunitate, în care studenții și absolvenții UVT își pot identifica oportunitățile de carieră. Un astfel de cadru va fi organizat și în cele două zile de întâlniri interactive cu studenții, care vor fi dedicate evenimentului „Career Days UVT 2022”, în 25 și 26 mai 2022.

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „După o perioadă îndelungată de limitare a evenimentelor la întâlniri și dialoguri online sau cel mult hibride, ne provoacă o deosebită bucurie să anunțăm organizarea unui eveniment la care anticipăm o participare de public deosebit de largă, un cadru de întâlnire directă a studenților cu reprezentanții companiilor și instituțiilor angajatoare din zona de vest. Grație parteneriatelor de lung parcurs, pe care UVT le-a stabilit cu marile companii angajatoare din regiunea de vest, dar și cu reprezentanți ai mediului antreprenorial din comunitatea județului și regiunii noastre, avem acum oportunitatea de a facilita prezentarea a sute de oportunități de carieră, oferite tinerilor studenți și absolvenți ai UVT, unde vor identifica noi șanse pentru definirea lor ca profesioniști, în cadrul proiectelor și echipelor pe care acești angajatori le promovează. Putem spune că în această săptămână, în cele două zile ale carierei, în spațiul acestui eveniment complex ce se desfășoară la UVT, mulți dintre studenții de azi vor descoperi opțiuni atractive pentru viitorul lor profesional și pentru devenirea lor ca lideri ai lumii de mâine.”

Evenimentul „Creer Days UVT 2022” va fi organizat timp de două zile, 25 și 26 mai 2022, între orele 9-18, în spațiile centrale din holul mare și holul principal de la etajul întâi al sediului principal UVT (V.Pârvan nr 4). În acest cadru, studenții și absolvenții UVT se vor întâlni și vor dialoga despre sutele de oportunități oferite de partenerii UVT, companii multinaționale și antreprenori de succes din zona de vest. Și-au anunțat prezența peste 40 de companii, din diverse domenii, precum automotive, business process operation, consultanță fiscală, audit, telecom, itc, servicii, sănătate, dezvoltare software, retail, producție sau servicii financiare. Pe lângă prezentarea ofertelor de carieră venite din partea companiilor angajatoare, sau depunerea de candidaturi din partea studenților și absolvenților, programul mai cuprinde și sesiuni de prezentări și conferințe focalizate asupra domeniilor și specializărilor inteligente pe care angajatorii le deschid tinerilor talentați de la UVT, un număr de 22 de prezentări adresate studenților și absolvenților în format fizic, care se vor desfășura în amfiteatrele de evenimente A01, A11 și Aula Magna „Ioan Curea”.

Deschiderea oficială a programului zilelor „Career Days UVT 2022” va avea loc miercuri, 25 mai 2022, ora 9.30, în holul principal de la etajul întâi al sediului principal UVT (V.Pârvan nr 4), eveniment la care vor participa prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea, rectorul UVT, dar și principalii reprezentanți ai companiilor angajatoare și antreprenorii invitați.

Înaintea momentului de deschidere oficială a programului zilelor „Career Days UVT 2022”, începând de la ora 9.10 va avea loc o ceremonie de semnare a Acordului de parteneriat din UVT și Nokia România, una dintre companiile semnificative prezente în zona de vest, alături de care UVT a stabilit un parteneriat strategic, în beneficiul întregii comunități.

Pe lângă aceste activități interactive, programul zilei de 25 mai 2022 mai include și un moment ceremonial care onorează întreaga comunitate academică a UVT, când titlul de Doctor Honoris Causa Artis va fi acordat maestrului Cristian Măcelaru, ambasador cultural al României în plan internațional, în prezent director muzical al Orchestrei Naționale a Franței și Dirijor principal al WDR Sinfonieorchester din Köln. Ceremonia acordării titlului de Doctor Honoris Causa Artis a Universității de Vest din Timișoara maestrului Cristian Măcelaru va avea loc în Aula Magna „Ioan Curea” a UVT, situată la etajul întâi, sediul principal UVT (V.Pârvan nr 4), miercuri, 25 mai 2022, începând de la ora 10.

Articolul precedentAquatim anunță programul spălărilor de rețea din județul Timiș
Articolul următorDupă doi ani de demersuri, IPJ Timiş are în sfârşit loc unde să îşi spele maşinile

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.