Ziua mondială a apei, celebrată în Timişoara şi printr-un eveniment online, marca Aquatim

Aquatim a gândit un eveniment inedit, desfășurat online, în spectrul responsabilității sociale, „Împreună pentru APĂ – să facem invizibilul VIZIBIL!”, structurat în două sesiuni pe tematica apei: Eco-Impuls și AquaSensTim.

Tematica este inspirată de tema aleasă de Organizația Națiunilor Unite pentru Ziua Mondială a Apei 2022 – Groundwater – Making invisible visible (Apa subterană – cum facem vizibil invizibilul!) și se adresează experților din industria apei și serviciilor publice, corpului didactic, elevilor și studenților, publicului larg, tuturor celor interesați de stimularea interesului și responsabilității vizavi de consumul și păstrarea acestei resurse.

Reprezentanții Aquatim țintesc atenția participanților asupra importanței apei, pe tematici inspirate de tema aleasă de ONU pentru Ziua Mondială a Apei 2022. Aceștia se adresează experților din industria apei și din serviciile publice, corpului didactic, elevilor și studenților, publicului larg, celor interesați de stimularea interesului și a responsabilității vizavi de consumul și păstrarea acestei resurse.

Așadar, ambele sesiuni, Eco-Impuls și AquaSensTim, țintesc oportunitatea evidentă pentru specialiștii companiilor de apă din departamentele de comunicare, marketing, clienți, relații publice, dar și pentru facilitatorii educaționali, ce activează în sectorul ONG sau de învățământ, de a vorbi despre provocările, poveștile de succes și lecțiile învățate din activitatea lor de zi cu zi.

Sesiunile vor fi transmise live, pe contul de facebook al Fundației Aquademica.

„Oamenii apei, iubitorii, păzitorii și păstrătorii ei cunosc faptul că apele subterane reprezintă o comoară ascunsă care ne îmbogățește viața, dar nu se vede, care este amenințată, dar încă nu se manifestă pregnant. În multe dintre zonele lumii, apele subterane sunt suprautilizate, extrăgându-se mai multă apă din acviferele amintite decât este reîncărcată, ulterior, prin ploaie sau zăpadă. Poluarea apelor subterane este o problemă importantă și gravă, pentru că recuperarea unui mediu compromis poate dura decenii sau chiar secole. Cu certitudine, explorarea, protejarea și utilizarea durabilă a apelor subterane va fi esențială pentru supraviețuirea și adaptarea la schimbările climatice, dar și pentru satisfacerea nevoilor unei populații în creștere. Misiunea aceasta trebuie să fie prioritară. În 22 martie, încercăm, împreună, să aducem apa „la lumină”!”, a precizat Ilie Vlaicu, președinte Asociația Română a Apei și director general Aquatim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here