Ziua Mondială a Diabetului. Trei clădiri din vestul ţării iluminate în albastru

opera-albastra-diabet_124

Trei clădiri din vestul ţării vor fi iluminate în albastru, sâmbătă, cu prilejul Zilei Mondiale a Diabetului. În Timişoara va fi iluminată Opera Română, în Arad  Teatrul de Stat Ioan Slavici, iar în Lugoj, Primăria.

La inițiativa Federaţiei Internaţionale de Diabet , Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat ziua de 14 noiembrie ”Ziua Mondială a Diabetului”. Această zi este marcată la nivel internațional fiind cea mai mare campanie mondială de informare asupra diabetului.

Şi anul acesta cluburile Lions vor marca această dată prin iluminarea în albastru a unor clădiri simbolice din partea de vest a ţării. Scopul acestui eveniment este să ofere o mai bună informare persoanelor care suferă de diabet, dar şi a familiilor acestora, reprezentând și o manieră de implicare și de informare a publicului larg asupra diabetului, pentru a-l putea controla mai bine. Membrii cluburilor Lions vor fi prezenţi în Piaţa Victoriei din Timişoara cu pliante informative legate de acestă boală. Doamnele din Lions Diamond vor oferi  micuţilor care suferă de diabet, internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Louis Ţurcanu”, câte o felie de tort fără zahăr.

Organizatorii evenimentului vor să ofere o mai bună informare persoanelor care suferă de diabet, dar şi a familiilor acestora. Membri cluburilor  Lions vor  fi  prezenţi  în  Piaţa Victoriei  din  Timişoara  cu  pliante  informative  legate  de  acestă  boală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.