,,Ziua Mondială fără Tutun”, o campanie de informare și conștientizare în rândul studenților de la Asistență Socială din UVT

Departamentul de Asistențǎ Socialǎ din cadrul Facultǎții de Sociologie și Psihologie din Universitatea de Vest din Timișoara, în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timiș (CPECA) a organizat, cu ocazia Zilei Mondiale Fǎrǎ Tutun, a doua ediție a campaniei de informare și educare a studenților de la specializarea Asistențǎ Socialǎ cu privire la problematica consumului de tutun, alcool și droguri și a rolului asistentului social în prevenirea şi reducerea riscurilor provocate de consumul acestora, precum și în asistența integratǎ a consumatorilor.

Acțiunea este dedicatǎ marcǎrii Zilei Mondiale Fǎrǎ Tutun, celebratǎ anual la 31 mai, încǎ din 1987, când Organizația Mondialǎ a Sǎnǎtǎții a lansat aceastǎ inițiativǎ.

În cadrul evenimentului, organizat în format online, specialiștii CPECA Timiș, Andreea Canea (asistent social) și dr. Liliana Abrudan (medic) au provocat la dezbateri studenții din anul I, viitori asistenți sociali, contribuind la înțelegerea rolului asistentului social care își desfǎșoarǎ activitatea cu consumatorii de substanțe.

Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea: „Merită să subliniem că aceastǎ a doua ediție a marcǎrii Zilei Mondiale fǎrǎ Tutun, organizatǎ împreunǎ cu CPECA Timiș, reprezintǎ un bun prilej de a responsabiliza studenții sǎ contribuie la diverse acțiuni de prevenire a consumului de tutun, alcool sau droguri în rândul tinerilor și de a le face cunoscute atribuțiile și responsabilitǎțile unui specialist în asistențǎ socialǎ. Studenții noștri își formează un punct de vedere practic în domeniul prevenirii, evaluǎrii și consilierii antidrog, în cadrul stagiilor de practicǎ sau participând în calitate de voluntari la diversele proiecte implementate cu acest specific”.

Informații de background:

Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timiş este structurǎ teritorialǎ a Agenției Naționale Antidrog şi are ca responsabilitate implementarea politicilor publice în domeniul antidrog în judeţul Timiş, având în componenţǎ specialişti în domeniul politicilor antidrog, prevenire şi asistenţǎ.

Departamenul de Asistență Socială din Universitatea de Vest din Timișoara este principalul furnizor de formare profesionalǎ acreditatǎ din zona de Vest a României pentru specializarea Asistențǎ socialǎ și oferǎ celor care doresc sǎ se specializeze în acest domeniu posibilitatea de a se înscrie la ciclul I – licenţǎ (cursuri la zi sau la distanţǎ), ciclul II – masterat sau ciclul III – doctorat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.