Ziua Națională sărbătorită la Timișoara fără paradă militară

parada militara 1 Decembrie

Fără paradă militară în acest an la Timișoara de Ziua Naţională. Este decizia Prefecturii Timiş, care vrea să fie solidară cu victimele tragediei din clubul bucurestean Colectiv.

Ziua de 1 Decembrie va fi marcată la ora 10.00,  în Parcul Central din Timişoara cu un ceremonial religios, depuneri de coroane şi o expoziţie de tehnică militară. Apoi va avea loc un exercițiu demonstrativ de mânuire a armamentului din dotarea militarilor Brigăzii 18 Infanterie Banat, pe acorduri de fanfară.

Timișorenii vor avea parte și de un moment artistic susținut de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș. Și polițiștii, jandarmii, cei de la ISU dar și reprezentanții Penitenciarului Timișoara vor prezenta publicului o serie de exerciții demonstrative.

Potrivit prefectului Eugen Dogariu, în paralel va avea loc o expoziție de tehnică ușoară, echipamente specifice și armament. Manifestările dedicate Zilei Naționale a României se vor încheia de la ora 18.00, când militarii se vor retrage cu torțe pe  traseul: Piaţa Libertăţii – sediul Brigăzii 18 Infanterie „Banat” – Palatul Administrativ – Arhiepiscopia Timişoarei – Primăria Municipiului Timişoara – Catedrala Mitropolitană Piaţa Victoriei – Piaţa Libertăţii – sediul Brigăzii  18 Infanterie „Banat”.

Vineri între orele 9.00 și 11.00, în Parcul Central, va avea loc repetiţia generală pentru paradă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here