Ziua și bătaia! Numărul cazurilor de violență domestică rămâne foarte mare

În prima jumătate a acestui an, în județul Caraș-Severin au fost sesizate 244 de infracțiuni din sfera violenței domestice, cu 3 mai puține față de aceeași perioadă a anului trecut.

În mediul urban au fost sesizate 129 de fapte, cu aproximativ 10% mai puține față de 2022, iar în mediul rural 115 astfel de infracțiuni, cu aproximativ 11% mai multe.

Dintre acestea, cele mai multe sunt infracțiuni de lovire sau alte violențe, 147, și abandonul de familie, 44 de infracțiuni.

În această perioadă, nu au fost înregistrate infracțiuni contra vieții (ex: omor, omor calificat, ucidere din culpă), comise între membri de familie.

Majoritatea autorilor, 208, sunt bărbați. În ceea ce privește victimele, 162 au fost femei, cei mai mulți fiind soț/soție, foști soți, actuali sau foști parteneri.

În urma intervențiilor la cazurile de violență în familie, polițiștii cărășeni au emis în prima jumătate a acestui an, 57 de ordine de protecție provizorii, în situații în care s-a constatat existența unui risc iminent pentru victimă. 16 victime au refuzat emiterea ordinului de protecție provizoriu. 36 de agresori au fost evacuați temporar din locuința comună, iar în 42 de cazuri aceștia au fost obligați să păstreze o distanță minimă față de victimă.

De asemenea, în aceeași perioadă, la nivelul județului au fost emise 47 de ordine de protecție de către instanțele de judecată, cele mai multe la solicitarea victimei.

133 dintre faptele de violență domestică au fost comise la domiciliul victimei sau al autorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.