Ziua Veteranilor, sărbătorită duminică la Timișoara!

Ziua Veteranilor va fi sărbătorită la Timişoara, duminică, 11 noiembrie, orele 12.00, la sediul Batalionului 32 Cercetare Supraveghere „MIRCEA”, strada Chişodei.

Activitatea, organizată de Brigada 18 Cercetare Supraveghere „DECEBAL”, cuprinde o ceremonie militară şi religioasă la Monumentul Eroilor Sublocotenenţi post-mortem Ioan Grosaru şi Ioan-Lucian Leuştean, în cadrul căreia se vor depune coroane de flori şi se va ţine un moment de reculegere în cinstea eroilor căzuţi la datorie în teatrele de operaţii.

La această activitate sunt invitaţi să participe veterani de război, cadre militare active, în rezervă sau retragere, autorităţile publice judeţene şi locale, elevi şi studenţi, membrii comunităţii locale.

Ziua de 11 noiembrie a fost aleasă pentru simbolistica ei – intrarea în vigoare, la 11 noiembrie 1918, ora 11.00, a Armistiţiului între Puterile Antantei şi Germania, în urma căruia se punea capăt Primului Război Mondial şi se creau condiţiile necesare realizării, în ţara noastră, a Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

Semnificaţia acestei zile pentru Armata României este legată şi de faptul că pe data de 11 noiembrie 2003, a căzut la datorie sublocotenentul post-mortem Iosif Silviu Fogoraşi, primul militar român decedat în teatrul de operaţii din Afganistan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.