seminar APIA- CCIAT

Sute de fermieri din Timiș s-au reunit vineri la Centrul Regional de Afaceri, în cadrul conferinţei “Ziua Agriculturii la Timişoara”. Acțiunea a fost organizată de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiș împreună cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură în calitate de co-organizator şi MARSH România – partener al evenimentului.

Astfel, în cadrul evenimentului, directorul executiv APIA Timiș, Florin Faur, a susținut o dezbatere despre o temă de mare interes pentru agricultori: Campania de primire cerere unică și plăţi directe 2016. Reprezentanții Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură le-au explicat fermierilor și modul în care se acordă subvențiile și noutățile în domeniu apărute în acest an. „Scopul acestor informări este de a aduce un plus de informații în rândul celor care vor depune cereri la APIA, pentru că avem un număr de 20 mii de solicitanți. Dincolo de expertiza care există pe acest subiect se impune să venim de fiecare dată cu noutățile legislative”, spune șeful APIA, Florin Faur.

Florica Chirita

Manifestarea se înscrie în seria acțiunilor de informare pe care CCIAT le organizează periodic în parteneriat cu diversele instituții responsabile cu agricultura și firme private în domeniu.”Dăm o importanță majoră acestui domeniu pentru că județul Timiș are cea mai mare suprafață agricolă din țară și cu siguranță și agricultorii sunt foarte mulți. Noi nu ne oprim aici, programul nostru privind domeniul agriculturii abia a început cu acest seminar în colaborare cu APIA, vom mai avea câteva întâlniri respectiv pe prioritățile și noutățile privind programul PNDR, fondurile europene, și bineînțeles promovarea produselor agro-alimentare autohtone pentru export”, susține Florica Chiriță, directorul general al CCIAT.

CCIAT

Consilierul juridic al CCIAT, Mădălin Vasiu, le-a vorbit participanților despre avizul de forţă majoră. Partenerul evenimentului, MARSH România, prin vocea lui Horatiu Regep a susținut o dezbatere privind influenţa schimbărilor climatice asupra agriculturii și soluții pentru minimizarea expunerii la riscul de secetă.

12784477_547964185370797_821836240_n

Articolul precedentRezultate DEZASTRUOASE la SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ
Articolul următorDoi cetăţeni români urmăriţi internaţional, depistaţi la vama Cenad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.