100 de elevi olimpici vin la Universitatea Politehnica Timișoara

Spread the love

La Universitatea Politehnica Timișoara noul an universitar începe în forță. În contextul apropierii Centenarului existenței sale, la UPT vor sosi 100 de elevi olimpici, din toate județele din vestul țării. Tinerilor le vor fi prezentate facilitățile sociale pe care le oferă Universitatea Politehnica Timișoara, oferta educațională, viața studențească și oportunitățile pe care le au.

Cei 100 de elevi merituoși de clasele a X-a și a XI-a care vin la Universitatea Politehnica Timișoara au fost selectați din șapte județe: Timiș, Arad, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj și Bihor. Ei au fost aleși în baa performanțelor școlare, dar și a premiilor pe care le-au obținut la olimpiade și concursuri naționale și internaționale, atât pe discipline de învățământ, cât și sportive sau artistice. În contextul apropierii Centenarului, UPT a demarat proiectul Politehnica™ 100% performanță (100 de politehniști de succes pentru 100 de liceeni merituoși), cu scopul de a identifica și sprijinii 100 de tineri cu capacități deosebite din liceele din regiune și nu numai.

Astfel, în perioada 5-7 septembrie 2019, celor 100 de elevi li se vor prezenta facilitățile sociale oferite de Universitatea Politehnica Timișoara, prestigiul de care se bucură UPT pe plan național și internațional, oferta educațională a universității, viața studențească la Politehnica, oportunitățile pe care le au, atât ca studenți, cât și ca absolvenți ai UPT, facilitățile sportive pe care le au la dispoziție. Tinerii vor face vizite în Timișoara, la sediul unor companii, vor participa la workshop-uri de autocunoaștere și planificare educațională a carierei.

Deschiderea evenimentului va avea loc joi, 5 septembrie, în Auditoriumul Centrului de Conferințe al UPT, de la ora 10.00. Programul școlilor de vară include turul facultăților, petrecere de bun-venit organizată de ligile studențești, vizite în companii, diverse workshop-uri, un tur ghidat în campusul studențesc și în oraș, activități sportive etc.

În data de 11 noiembrie 2019, cei 100 de elevi vor fi premiați cu câte 1000 de euro fiecare, în cadrul Galei aniversare „Politehnica™ 100% performanță”, ce marchează intrarea Universității Politehnica Timișoara în anul 100 al existenței sale. Totodată, vor intra în contract cu „mentorii” selectați din rândul absolvenților de succes, iar cariera lor va fi urmărită și în viitor.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here