S-a decis! Rău-platnicii nu vor fi scutiți de penalități

directia fiscala

Rău-platnicii nu mai sunt scutiți de penalizări. Aleșii au respins proiectul de hotărâre care prevedea facilități fiscale pentru rău-platnicii din Timișoara.

În ședința de plen a Consiliului Local Timișoara, social-democrații au propus, marți, ca rău-platnicii să fie scutiți de 70 la sută din valoarea penalizărilor, dacă își achită impozitele până la 31 martie 2016. Consilierul municipal, Alfred Simonis,  consideră că adoptarea unui astfel de proiect ar fi adus accelerarea încasării unor restanțe, dar și asigurarea unor venituri suplimentare la Primărie.

De cealaltă parte, edilul Nicolae Robu s-a opus cu vehemență.“Eu sunt împotriva facilităților, pentru că am temerea că dacă adoptăm astfel de facilități atunci vor fi încurajați și alți cetățeni, buni-platnici, să se lase cu restanțe. Cei care plătesc vor zice că pentru  restanță așa de mică, de 30%, pot să își lase și ei restanțe”, spune primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

La rândul său, șeful Direcției Fiscale, Adrian Bodo, spune că doar 2-12 % dintre aceștia au făcut demersuri să achite restanțele. El a explicat ce ar însemna aprobarea unui astfel de proiect. “La modul general, descurajez plata la care au venit și au plătit la termene nu plătesc 85%, ci plătesc 35 % la termene, alea  până în 31. Am comunicat 80 mii de somații. Dacă vin 10% din 80 mii, o să avem la ghișeu 8000 de oameni cu cereri”, spune Adrian Bodo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here