Vezi ce noi statui au fost montate în zona istorică a Timișoarei

sculptura De-a telefonul

Două statui au fost montate în acest sfârșit de săptămână în centrul istoric al Timișoarei. Acestea se alătură celorlalte patru deja amplasate pe străzile din centrul vechi.

De duminică sculptura de bronz „De-a telefonul”, realizată de Bogdan Rață și “Ansamblu de coloane” a lui Ion Nicodim au atras toate privirile trecătorilor. Prima statuie, „De-a telefonul” a fost amplasată în Piața Libertății și are ca temă comunicarea, jocul, copilăria ca metaforă a viitorului, contemporaneitatea, iar cealaltă, “Ansamblu de coloane” este pusă la intersecția străzilor Eugeniu de Savoya și Mărășești.

statuia Ansamblu de coloane

Vă reamintim, primele care au fost montate pe străzile Mercy și Eugeniu de Savoya sunt “Supermam” al lui Virgil Scripcariu, “Marea Piramidă”,“Coajă de om”, sculptată de Mircea Roman și “Eva”, opera lui Virgil Scripcariu. Statuile expuse creează controverse în rândul cetățenilor. Astfel că timișorenii se arată în continuare nemultumiți de aceste monumente, spunând că se puteau alege altele mult mai frumoase.

Cele șapte monumente vor fi amplasate în zona Cetate până la sfârșitul acestui an, când reabilitarea zonei Cetate va fi finalizată. Statuile din centrul Timișoarei au costat 523.000 de lei, fără TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here