Municipalitatea a dezvăluit numele celor șapte monumente amplasate pe străzile pietonale

piata unirii

Vești bune! Lucrările din Piața Unirii sunt pe ultima sută de metri, iar municipalitatea timișoreană a făcut publice numele celor șapte monumente care vor fi amplasate pe străzile pietonale din centrul istoric. Selecția statuilor este realizată de grupul de arhitecți care s-a ocupat de reabilitarea zonei Cetate din Timișoara.

Dacă până acum se știa că una dintre statui o va reprezenta pe prima femeie, Eva, acum se cunosc și celelalte lucrări de artă.  Este vorba despre “Marea piramidă” din bronz, “Coaja de om”, “Totem”, realizate de Mircea Roman, Supermam“, de Virgil Scripcariu, “Ansamblu de coloane”, realizata de Ion Nicodim, bronz si tehnica mixta, “De-a telefonul”, autor Bogdan Rata.

Toate acestea sunt în valoare de aproape 146.000 de euro și au fost selectate de specialiștii din domeniu. “Alte elemente de mobilier urban şi artă monumentală urmează să fie aşezate odată cu punerea în valoare a restului ţesutului urban din cartierul Cetate, în acord cu politica culturală a Timişoarei: Timişoara creativă, Timişoara implicată, Timişoara conectată şi Timişoara responsabilă. Conform acestor direcţii se caută recunoaşterea valorilor de patrimoniu şi punerea acestora în valoare, sprijinind cultura contemporană şi legătura dintre aceasta şi societate”, transmit proiectanții.

Este vorba despre statui cu înălțimi 155-200 cm. Însă, monumentul „Totem”ajunge chiar și la trei metri. Cele șapte monumente vor fi amplasate în zona Cetate până la sfârșitul acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here