Peste zece kilometri de drum județean nou asfaltat. Vezi unde l-a inaugurat CJ Timiș

Dobresti inaugurare drumuri (29)

Șoferii din Timiș pot respira ușurați! Au scăpat de gropi și drum pietruit.

Două drumuri județene 609C Dobreşti-Ohaba Lungă şi DJ 609G Balinţ-Nevrincea şi Ciclova-Susani au fost asfaltate pe o porțiune de peste zece kilometri.

Drumul Dobreşti – Ohaba Lungă a fost reabilitat pe o lungime de 5,3 km. Termenul de execuție al lucrărilor a fost de șase luni, iar investitia este estimată la 4,2 milioane de lei.

Dobresti inaugurare drumuri (25)

Drumul Balinţ-Nevrincea-Susani are o lungime de 6,1 km. Lucrările au început în vară, iar valoarea investiţiei se ridică la aproape 7,7 milioane de lei.

Dobresti inaugurare drumuri (15)

Autoritățile județene au făcut marți inaugurarea acestora. “Avem două investiții importante în această zonă a Făgetului. Una de la Ohabă Lungă la Dobrești, un drum extraordinar de frumos care duce înspre mănăstirea Dobrești și leagă Ohaba și Dobreștiul de Bara, iar cea de-a doua investiție, drumul dintre Balinț, Nevrincea, Cliciova și Susani, care face legătura cu șoseaua națională înspre Făget, înspre Deva. Sunt lucrări executate, eu zic din suflet, pentru că în această zonă a Făgetului s-a investit mai puțin, dar datorită primarilor din această zonă care au alergat foarte mult și au insistat pentru aceste investiții”, spune Titu Bojin, președintele Consiliului Județean Timiș.

Dobresti inaugurare drumuri (21)

La inaugurarea celor două drumuri a participat și IPS Ioan Selejan, mitropolitul Banatului.”Este un moment de bilanț, dacă oamenii își măsoară acum drumurile. Este un semn de civilizație și acolo unde deja avem asfalt spunem că acea parte de Românie a ieșit din Evul Mediu, așa că eu zic că pentru zonă aceasta este o binecuvântare pentru că sunt convins că cei care au plecat din acestea sate și trăiesc părinții lor aici vor veni de acuma cu mai mult drag și mult mai des în satele lor„, spune IPS Ioan Selejan, mitropolitul Banatului.

Valoarea totală a lucrărilor se ridică la peste 12 milioane de lei: fonduri de la buget, Guvern prin PNDL, dar şi creditul luat de CJ Timiș de la CEC Bank.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.