Alaiul Colindătorilor a poposit la Consiliul Județean Timiș

Alaiul Colindatorilor

Tradiționalul Alai al Colindătorilor a avut loc vineri la Consiliul Județean Timiș. Evenimentul s-a aflat la cea de-a cincisprezecea ediție și a reunit dubaşii şi piţărăii din întreg județul.

Peste treisute de colindători au încântat publicul cu tradiționalele colinde și muzică populară. Printre aceștia s-au numărat Dubaşii din Tomeşti, Fanfara “Pro Amiciţia”, Ansamblul Profesionist „Banatul” şi Corul Şcolii de Arte Timişoara, dar și ansambluri şi grupuri folclorice din comunele timişene, cu vechi tradiții culturale: Giroc, Belinţ, Moşniţa Nouă, Coştei, Buziaş, Breazova (Margina), Româneşti (Tomeşti) şi Curtea.

Alaiul Colindatorilor

Peste 300 de colindători au pornit vineri dimineață pe străzile din oraș, de la Centrul pentru Cultură şi Artă Timiş, străbătând Piaţa Libertăţii, Bulevardul Revoluţiei, iar destinația finală a fost sediul Consiliul Judeţean unde au susţinut un concert tradițional. “Am venit cu toții de pe întreg județul pentru a cinsti cum se cuvine sărbătorile de iarnă. Venim cu sufletul aici, în fața dumneavoastră”, spune coordonatorul evenimentului, Codruța Măgurean.

Alaliul Colindatorilor

Colindătorii au fost întâmpinaţi de preşedintele Consiliului Judeţean, Titu Bojin, vicepreşedinţii Călin Dobra şi Florian Zanfir. “La mulți ani și un An Nou plin de fericire și realizări pentru fiecare din județul Timiș. În mod deosebit pentru copii și tot ce înseamnă tineretul județului”, a transmis șeful CJ Timiș, Titu Bojin.

CJ TImis

 Evenimentul a fost organizat de Centrul pentru Cultură şi Artă Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.