Amenzi usturătoare pentru depozitarea deșeurilor pe domeniul public

deseuri1

Atenție, unde depozitați deșeurile! Amenzile sunt usturătoare!Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au depistat și sancționat în ultimele zile cinci persoane care au aruncat gunoaie pe domeniul public. Acestea au fost depistate în zonele: str. Tacit, Tigrului, Ion Rațiu, Dr. I. Mureșan, Martir M. Ciopec, Aradului. Amenzile au fost usturătoare, între 100 și 1000 lei.

deseuri2

Datele celor depistați au fost transmise Biroului Salubrizare din cadrul Primăriei Timișoara pentru a fi trași la răspundere în vederea salubrizării locațiilor respective și a li se imputa costurile acțiunilor de curățare a rampelor. Aceste sancțiuni vin ca urmare a acțiunilor de supraveghere a locațiilor în care în mod frecvent sunt abandonate deșeuri, și în special a constatărilor din ultima perioadă referitoare creșterea numărului de rampe clandestine de deșeuri pe raza municipiului Timișoara. De asemenea, rampele clandestine de deșeuri depistate au fost transmise către Biroul Salubrizare în vederea igienizării.

deseuri3

De la începutul acestui an, peste 350 de locații în care erau abandonate resturi de orice gen, de la resturi menajere, la resturi vegetale sau de la amenajările din construcții au fost transmise de Poliția Locală în vederea luării măsurilor de curățare. “Reamintim că sancțiunile pentru abandonarea de deșeuri se încadrează între 200 lei, conform HCL 453/2007 și ajung până la 2500 lei, conform HCL 371/2007 modificată”, informează conducerea Poliției Locale Timișoara.

Cetățenii care observă persoane care abandonează deșeuri pe domeniul public pot face sesizări la Dispeceratul Poliției Locale Timișoara, 0256.968 sau 0256.246.112 și la emailul contact@politialoctm.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here