dav

Astăzi, 11 decembrie, sărbătorim nu doar niște înălțimi geografice, ci adevărate comori ale naturii și istoriei. Este Ziua Internațională a Muntelui, o ocazie unică de a ne reaminti de măreția și importanța lor vitală.

Înființată de Națiunile Unite, această zi este un manifest pentru conștientizarea rolului crucial al munților în menținerea echilibrului vieții pe planeta noastră. De la surse de apă dulce, refugiu pentru biodiversitate, până la inspirație pentru artiști și aventurieri, munții sunt mult mai mult decât niște simple elemente ale reliefului.

Pentru a sărbători această zi, vă invităm să priviți o fotografie purtătoare de povești excepționale din patrimoniul Muzeului: Sculptorul Romul Ladea în Munții Semenic – Piatra Goznei. O fotografie realizată în perioada interbelică de Virgil Birou, inginer, scriitor și colecționar de artă, aflată în fondul Virgil Birou din colecțiile Compartimentului Arte Vizuale, donația familiei Virgil Birou.

Imaginea surprinde nu doar un moment artistic, ci și o simbioză între om și natură. Un dialog sculptat în timp, între artă și natură.

Sursa: Muzeul Banatului

Articolul precedentConcurs de creație dedicat elevilor, ajuns la ediţia a V-a: arta reciclării!
Articolul următorGala de premiere “SISTEMUL PROFESIONAL ca poveste de succes”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.