Centru de competențe din domeniul automotive inaugurat în Freidorf

centru de competente automotive

Timișoara are unul dintre cele mai moderne Centre de competențe din domeniul automotive din  țară. Acesta are 1600 mp, se află în Parcul Industrial Friedorf și a fost echipat cu utilaje în valoare de 800.000 de euro.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă implementarea unui pachet de servicii şi a unor programe de trainning în beneficiul întreprinderilor din sector. Toate acestea vizeză creşterea competenţelor furnizorilor regionali din domeniul construcţii de maşini/automotive şi, implicit, creşterea performanţei sectorului automotive la nivel regional.

centru competente automotive

Centrul a fost dotat cu echipamente de specialitate de ultimă generaţie folosite în industria automotive constând în: centru de prelucrare cu comandă numerică, strung cu comandă numerică, maşină de măsurat în coordonate, maşină de injecţie mase plastic. Centrul de competențe în domeniul automotive are și săli de conferințe pentru cursuri destinare perfecționării lucrătorilor din domeniu.

centru competente automotive

Acest centru va asigura atât spații pentru conferințe și trainning pentru personalul din domeniul automotive, cât și utilajele utilizate în acest proces de producție a componentelor. ”Avem patru utilaje achiziționate, care vor putea fi folosite de cei din sector. În Timișoara, sectorul automotive este foarte dezvoltat, iar aceste utilaje costă foarte mulți bani și nu se justifică achiziționarea unui astfel de echipament dacă nu ai nevoie de el în permanență”, explică Magda Nicoară, șefa Direcției de Dezvoltare din cadrul Primăriei Timișoara.

Investiția este estimată la peste 12 milioane de lei, iar jumătate din bani sunt cu finanțare europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here