Piața Libertății gata de inaugurare

piata Unirii

Proiectul de reabilitare a Pieței Libertății este pe ultima sută de metri. Până acum a fost montat mobilierul urban, au fost plantați copacii și s-au încheiat lucrările în vederea conservării vestigiilor arheologice turrcești și austriece. Singurul loc unde muncitorii lucrează este “Fântâna austriacă”, în jurul căreia urmează să fie montate băncuțe.

Potrivit edilului, proiectul trebuie finalizat până în data de 31 decembrie. Numărul copacilor a fost ales de autorități în așa fel încât zona să fie o piață și nu un parc înconjurat de clădiri. Astfel că mâine va avea loc inagurarea Pieței Libertății, după ce aceasta a fost reabilitată prin fonduri europene. Vechea Piața de Paradă va fi inaugurată cu muzică din aceeași perioadă. Astfel, miercuri, de la ora 12:00 va fi susținut un recital al trupei Peregrinii, cei care vor readuce trecutul vechii piețe a cetății Timișoarei.

Refacerea Pieţei Unirii face parte dintr-un amplu proiect de reabilitare a centrului istoric, estimat la circa 15 milioane de euro. Acesta a presupus reabilitarea a patru pieţe (Piața Unirii, Libertăţii, Ţarcului şi Sfântul Gheorghe) şi a zece străzi adiacente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here