Migranți din Kosovo depistați la frontieră

migranti1

Și-au încercat norocul la frontieră, însă au fost prinși imediat. Vorbim despre doi cetățeni din Kosovo care au încercat să intre ilegal în ţară.

Întâmplarea a avut loc ieri seară, când poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa au observat, cu ajutorul sistemului de supraveghere, în apropierea liniei de frontieră, doi bărbați care se deplasau, pe jos, spre interiorul ţării. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Kosovo, în vârstă de 24, respectiv 52 ani.

Aceștia le-au declarat polițiștilor că s-au deplasat cu un autobuz până în apropierea frontierei cu România, apoi şi-au continuat deplasarea pe jos, peste câmp, până în momentul reţinerii. Totodată, au declarat că intenţionau să ajungă în Luxemburg şi, întrucât nu deţineau vize pentru Spaţiul Schengen, au apelat la această metodă.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor doi bărbaţi şi cercetării acestora sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Unul dintre cei doi cetăţeni Kosovo va fi predat unei echipe operative din cadrul Serviciului Pentru Imigrări Timiş, întrucât a solicitat azil pe teritoriul României, iar cel de-al doilea cetăţean Kosovo va fi înapoiat autorităţilor de frontieră vecine, în baza acordului de readmisie încheiat între cele două ţări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here