vaccin antigripal

Aproximativ 9.000 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite medicilor de familie din judeţul Timiş. Campania de vaccinare antigripală a început în luna octombrie a anului trecut şi va fi finalizată la mijlocul lui ianuarie 2016.

Potrivit reprezentanţilor DSP Timiş, până în prezent medicii de familie nu au solicitat doze de vaccin antigripal în plus.

La nivel național, 500.000 de doze de vaccin antigripal au ajuns la medicii de familie, în ultimele luni, pentru imunizarea persoanelor la risc. Astfel că vor fi vaccinate persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, cele cu boli cronice respiratorii şi cardiovasculare, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, dar şi gravidele şi personalul medical.

Ministerul Sănătații a alocat un buget de 7 milioane de lei pentru cumpărare vaccinurilor antigripale ce vor fi folosite în campania națională de imunizare. Cei care nu intră în grila de imunizarea gratuită, se pot vaccina la cerere, achiziţionând vaccinul antigripal din farmacii la un preţ de aproximativ 30 de lei.

În România, rata de vaccinare împotriva gripei a scăzut în ultimii ani. Medicii spun că de vină pentru acest lucru este lipsa informării corecte în legătură cu beneficiile vaccinului. Principalul avantaj al vaccinării antigripale este protecția ridicată contra gripei, de 90-95%, iar numărul de infecții respiratorii ușoare din sezonul rece poate scădea semnificativ.

Articolul precedentAmenzi pe bandă rulantă! Șoferii și pietonii, în atenția polițiștilor
Articolul următorDe luni, se pot plăti taxele şi impozitele pe 2016. Reducere de 10% pentru cei care le achită integral până în martie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.