directia fiscala

Persoanele fizice și juridice pot plăti, de luni, taxele și impozitele la bugetul local.  Direcţia Fiscală a Municipiului Timișoara își reia programul din 11 ianuarie.

Valoarea taxelor și impozitelor pe anul 2016 a fost aprobată în luna octombrie de către consilierii locali. Din acest an, unii proprietari plătesc mai mult impozitul pe locuință. Pentru o proprietate nelocuită, impozitul se majorează de șase ori. Consilierii locali au eliminat scutirea de impozite de care proprietarii clădirilor monumente istorice au beneficiat în ultimii 21 de ani. Proprietarii clădirilor istorice vor fi obligați să facă reparații la imobile. În caz contrar, impozitele pe care le vor plăti ar putea fi majorate cu 500%, clădirile urmând să fie încadrate în categoria „neîngrijite”. Astfel că de acum proprietarii clădirilor vor plăti impozit, iar pentru clădirile neîngrijite, impozitul poate crește și de șase ori.

În ceea ce privește terenurile agricole, proprietarii ar urma să achite mai mult abia din 2018, pentru că impozitul pe teren se majorează cu 500% începând cu al treilea an, dacă un teren agricol rămâne nelucrat timp de doi ani consecutiv.

Timișorenii care nu își vor plăti dările pentru primul trimestru până la finele lunii martie, trebuie să știe că și penalitățile sunt mari. Mai exact, întârziații vor suporta o penalitate de 2% pe fiecare zi de întârziere de la finalul trimestrului.

În plus, cetățenii nu trebuie să se înghesuie la ghișee, întrucât plata taxelor și impozitelor se poate face la toate oficiile poștale, dar și on-line.

Program:

Biroul Evidență Contribuabili și Încasări Bugetare funcționează luni, miercuri, joi și vineri între orele 8:30-16:00, iar marţi între orele 8:30-18:00, iar programul de eliberare a certificatelor fiscale este: luni, miercuri și joi, între orele 8:30-13:00 și 14:00-16:00, marți între 8:30-13:00 și 14:00-18:00, vineri între 8:30-12:00 și 13:00-14:00.

Articolul precedentNouă mii de doze de vaccin antigripal distribuite medicilor de familie din Timiş
Articolul următorPromisiuni de la Guvern pentru Timișoara! O Sală Polivalentă şi un stadion cu 40.000 de locuri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.