elicopter SMURD

Autoritățile județene au decis ca elicopterul SMURD de la Arad să fie mutat la Timișoara. Astfel că în maxim trei luni Spitalul Judeţean Timişoara va avea propriul elicopter SMURD.

Reamintim, la sfârșitul anului trecut șeful CJ Timiş, Titu Bojin, anunța că intenţionează să cumpere un elicopter SMURD și mai multe ambulanţe. De cealaltă parte,  secretarul de stat Raed Arafat nu și-a dat acordul, explicând că nu e posibil ca două elicoptere SMURD să fie în două oraşe aflate la câțiva kilometri distanţă, respectiv Arad şi Timişoara.

Însă ieri, oficialii au venit cu noi informații, astfel că în loc să se achiziționeze un nou elicopter, CJ Timiș va cumpăra cinci ambulanţe. “Avem promisiunea că elicopterul va fi adus acasă de la Arad. Am vorbit cu secretarul de stat Arafat. Am făcut pista, urmează să facem și celelalte amenajări pentru gararea elicopterului. În aceste condiții, vom mări numărul de ambulanțe care vor fi cumpărate de Consiliul Județean la cinci. În loc să cumpărăm un elicopter vom mări numărul de ambulanțe. Am vorbit cu domnul Arafat și nu puteau să rămână două elicoptere pe această zonă. Îl duceau în altă parte. Nu se pune problema dacă este al nostru sau nu elicopterul, a fost luat pe Timiș, dar funcționa de la Arad”, a transmis șeful CJ Timiș, Titu Bojin.

În plus, CJ Timiș va achiziționa în cursul acestui an cu bani de la buget o macara de peste 70 de metri pentru stingerea incendiilor. Aceasta va fi destinată Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat.

Articolul precedentMinor prins după ce a spart cinci autoturisme
Articolul următorPoliticienii din Timiș l-au aniversat prin cântece și poezie pe marele poet național

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.