Sute de dosare penale contrabandiștilor de țigări și alcool în 2015

alcool confiscat

Acțiunile jandarmilor timișoreni în lupta împotriva contrabandei cu produse accizabile au avut rezultate în 2015. Astfel, peste 200 de dosare penale au fost întocmite pentru săvârşirea infracţiunilor de vânzare sau deţinere de produse de contrabandă şi cantităţi impresionante de ţigări de contrabandă, cafea şi alcool în valoare de peste 100.000 lei, confiscate de către jandarmii Grupării Mobile din Timişoara, în anul 2015.

tigari si alcool

Controalele au fost desfăşurate în judeţele Timiş, Arad, Caraş – Severin şi Hunedoara, în pieţele şi zonele cunoscute cu potenţial în această activitate. În câteva din aceste acţiuni punctuale, jandarmii au cooperat cu lucrătorii ANAF – Direcţia Regional Vamală Timiş, care au întocmit sancţiuni contravenţionale cuprinse între 1.500 şi 20.000 de lei. “Şi în acest an, vom continua desfăşurarea acţiunilor de combatere a contrabandei cu ţigări, cafea sau alcool. De asemenea, ţinem să readucem în atenţia cetăţenilor din zona de vest a ţării faptul că atât vânzarea cât şi cumpărarea de ţigări de contrabandă constituie infracţiuni şi se pedepsesc ca atare”, transmit reprezentanții  Grupării Mobile din Timişoara.

alcool

Cu toate că cei care se ocupă cu această îndeletnicire devin din ce în ce mai inventivi şi mai bine organizaţi, jandarmii timişoreni au obţinut rezultate remarcabile. Astfel, pe timpul desfăşurării celor 116 de acţiuni punctuale, au fost ridicate în vederea confiscării peste 8.000 de pachete de ţigări de contrabandă, 400 de litri de alcool concentraţie 96%, şi peste 600 de kilograme de cafea, în valoare totală de peste 110.000 lei. Tot în acest sens, au fost întocmite 203 de dosare penale pentru săvârşirea faptelor de deţinere sau comercializare de produse de contrabandă, nesupuse accizării.

tigari confiscate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.