Tabăra de la Bogda a ajuns o ruină, după aproape 100 de ani de la inaugurare

bogda-ruina

Consilierul județean Nicolae Bitea a făcut în ultimii ani nenumărate interpelari în plenul CJ Timiș pentru a se găsi o solutie pentru tabăra de la Bogda, tabără care nu mai funcționează din anul 2003. În urmă cu aproape 100 de ani, la Bogda funcționa un sanatoriu de lux unde erau tratați oamenii înstăriți ai acelor vremuri. Anii au trecut, iar tabăra a devenit o ruină. Asta pentru că nimeni nu s-a mai interesat de soarta acestui complex care poate adăposti câteva sute de tineri.

Liberalul Nicolae Bitea spune că, normal ar fi ca această tabără nefuncțională să treacă de la Ministerul Tineretului și Sportului la Consiliul Județean Timiș, instituție care ar putea reabilita acest complex. “Am făcut mai multe interpelări în ultimii ani atât în privința taberei de la Bogda cât și în privința celei de la Poieni Sat. Cert este că până acum nu s-a făcut nimic. Mă doare sufletul când văd cum se distruge tabăra de la Bogda. Soluții ar fi, numai trebuie să existe și voință. Reabilitarea acestui complex este vitală, pentru că în Timiș există foarte mulți tineri și prea puține tabere școlare”, a declarat pentru Gazetadinvest.ro, Nicolae Bitea.

Nicolae-Bitea

Tabăra școlară de la Bogda era în urmă cu mulți ani, complexul care oferea cel mai bune condiții tinerilor din Timiș. Cu o minimă investiție acest loc ar putea prinde din nou viață. Adrian Tal, directorul DJST Timiș ar trebui să fie omul care să facă lobby pentru ca această tabără să treacă în ograda lui. Nu știm însă care este opinia conducerii DJST Timiș. Deși a fost sunat în repetate rânduri, Adrian Tal nu a putut fi contactat la telefon pentru a-și exprima un punct de vedere.

Tănârul liberal Nicolae Bitea spune că nu se va lăsa și va face toate demersurile necesare pentru ca tabăra de la Bogda să fie salvată într-un final.

(Sursa foto: www.renasterea.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here