elicopter SMURD

Războiul declarațiilor între liderii județelor Timiș și Arad continuă. Mutarea elicopterului SMURD de la Arad la Timişoara a încins spiritele între autoritățile celor două orașe învecinate.

Preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Arad, Adrian Ţolea, sare la gâtul lui Titu Bojin, după ce acesta a anunţat că aparatul de zbor va intra în posesia Spitalului Județean Timișoara, în maxim trei luni.

Șeful CJ Arad este de părere că președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, încearcă de fapt să-și ascundă nerealizările și să-i calmeze pe timișoreni. “În ultimele zile s-a făcut multă tevatură pe declarațiile domnului Titu Bojin (PSD), președinte al Consiliului Județean Timiș, conform cărora elicopterul SMURD de la Arad ar urma să fie mutat la Timișoara începând cu luna martie. În primul rând, elicopterul nu este nici al Consiliului Județean Timiș, nici al Consiliului Județean Arad, ci al Ministerului de Interne. În al doilea rând, cred că pesedistul Titu Bojin a început campania electorală, iar acum, prin această declarație, încearcă să-și mascheze nereușitele din fruntea CJT și să potolească furia timișorenilor, după ce a pierdut peste 20 de milioane de euro, fonduri europene nerambursabile”, este de părere președintele interimar al CJ Arad, Adrian Țolea.

În plus, Țolea spune că Aradul nu va pierde elicopterul SMURD. Totuși, dacă se va întâmpla acest lucru, președintele interimar al CJA spune că cel care ar trebui să-și prezinte demisia ar fi prefectul Cosmin Pribac. “Consiliul Județean Arad și Aeroportul Arad au asigurat gratuit toate condițiile necesare pentru ca acest elicopter, echipajul și medicii care lucrează pe el, să funcționeze în condiții normale. Nu văd care ar fi motivul pentru ca acest elicopter să fie mutat la Timișoara. Repet, cred că Aradul nu va pierde elicopterul! Totuși, dacă e să se ceară demisia cuiva, atunci ar trebui să i se ceară demisia celui care este de fapt reprezentantul Guvernului în teritoriu, adică prefectului, acesta fiind obligat să intervină în această problemă”, a mai spus președintele interimar al Consiliului Județean Arad, Adrian Țolea.

La rândul său, președintele CJ Timiș,Titu Bojin, răspunde acestor atacuri: “Nu este vorba de nicio campanie. Niciodată elicopterul nu a fost al Aradului. În urma discuțiilor pe care le-am avut la Ministerul de Interne s-a stabilit ca noi să fim de acord să vină elicopterul acasă, cu condiția ca noi să putem sprijini activitatea ISU cu alte utilaje necesare și pentru celelalte județe, inclusiv Aradul. Domnul Țolea ar fi bine să se gândească la el și la ce val l-a adus în acea funcție. Nu am de ce să stau de vorbă cu el. Ar trebui să analizeze ce se întâmplă la el în județ nu să analizeze ce se întâmplă în Timiș, în Bihor sau în Caraș, pentru că și în Arad s-au pierdut multe proiecte europene”, spune șeful CJ Timiș, Titu Bojin.

Elicopterul SMURD aparţine de Ministerul de Interne şi asigură intervenţiile de urgenţă necesare zonei de vest a ţării, mai precis judeţele Arad, Bihor, Caraş-Severin şi Timiş.“Anul trecut au fost aproximativ 60 de zboruri, dacă ar fi fost o singură intervenție pe zi personalul care a deservit elicopterul a avut 60 de zile de lucru în loc de 365. Trebuie să ne gândim dacă susținem ambițiile Aradului sau susținem o eficientizare a folosirii resurselor și a banilor publici. Se chinuie să-și facă campanie Adrian Țolea. Pe mine mă cunosc cetățenii județului, nu reprezint o soluție de moment, ca în cazul domniei sale. Mai mult de 70 la sută din intervențiile cu elicopterul au fost dirijate către Spitalul Județean Timișoara. Ministerul de Interne trebuie să hotărască. Sunt convins că ministerul și-a făcut un calcul din punct de vedere economic și din punct de vedere al afluirii unor județe către Spitalul Județean Timișoara”, a completat președintele CJ Timiș.

Articolul precedentAu curs amenzile în Timiș! Treisute cincizeci de vitezomani sancționați de polițiștii rutieri
Articolul următorEvoluția traficului aerian în 2015 pe Aeroportul Internațional Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.