Au curs amenzile în Timiș! Treisute cincizeci de vitezomani sancționați de polițiștii rutieri

 

politie

Polițiștii Serviciului Rutier au acţionat pe raza întregului judeţ în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Astfel, timp de cinci zile au aplicat sute de amenzi vitezomanilor și celor care au încălcat regulile de circulație.

Peste 650 de sancţiuni contravenţionale au fost date şoferilor indisciplinaţi, 332 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 82 de permise de conducere.

Din analiza accidentelor de circulaţie grave produse pe raza judeţului Timiş, în perioada 01 – 12 ianuarie reiese faptul că 3 accidente, soldate cu decesul a 2 persoane şi rănirea gravă a altor 3, au avut drept principală cauză generatoare viteza nelegală şi neadaptată condiţiilor de drum. Astfel, în perioada 13 – 17 ianuarie, poliţiştii rutieri, sprijiniţi de cei de la ordine publică, au desfăşurat activităţi în scopul îndeplinirii priorităţii naţionale în domeniul siguranţei rutiere, privind combaterea sistematică a cauzelor generatoare de accidente.

Acţiunile au vizat, în special, depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele legale privind viteza de deplasare şi regulile privind efectuarea manevrei de depăşire.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au întocmit 27 de dosare penale şi au aplicat 665 de sancţiuni contravenţionale, 332 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 64  pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Totodată, au fost reţinute în vederea suspendării 82 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, nerespectarea limitelor legale de viteză, semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului electric şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii continuă acţiunile în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here